Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Sinclair McKay

Jämför och hitta det billigaste priset på Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna är skriven av Sinclair McKay och gavs ut 2020-01-29.

Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna som bok, ljudbok eller e-bok.
Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 210

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna. Boken är skriven av författaren Sinclair McKay. Lind &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna var 2020-01-29.

Originalspråket som Sinclair McKay skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Andra världskriget vilket ger den Kfa.54 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 391 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 233 x 168 x 29 mm och den väger så mycket som 734 g. Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna ISBN är 9789178615360. Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna är en fristående bok .


Läs Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna som bok

För dig som vill köpa och läsa Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 210 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna som ljudbok

Vill du lyssna på Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna som pocket

Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna
 • Författare: Sinclair McKay
 • Genre: Andra världskriget
 • Förlag: Lind &amp
 • Utgivningsdatum: 2020-01-29
 • Pris: 210
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 391
 • Fysiska dimensioner: 233 x 168 x 29 mm
 • SAB: Kfa.54
 • ISBN: 9789178615360

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna?

Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna är skriven av författaren Sinclair McKay

När gavs Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2020-01-29.

Var kan jag köpa Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna?

Vi rekommenderar att du köper Dresden 1945 : bombningarna och efterdyningarna hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

“en smått fantastisk bok. Han tar ett brett grepp och skildrar livet före bomberna sett ur enskilda människors synvinkel, liksom förstås själva skräcknatten, återuppbyggnaden och tiden efteråt. Ingen som läser kanförbli oberörd.” Smålandsposten”Det fanns inga vinnare. Inte någonstans. Är det något som Sinclair McKays välskrivna och läsvärda bok om bombningen av Dresden visar så är det just det.” Göteborgs-Posten Klockan 22.03 den 13 februari 1945 inledde det brittiska flygvapnet en av de mest förödande attackerna under andra världskriget: bombningarna av Dresden. Den första vågen dödade människor, förstörde byggnader, vägar och annan infrastruktur. Den andra bestod av brandbomber som piskade fram en eldstorm och förvandlade gator och skyddsrum till smältugnar. Dresdens invånare var chanslösa. Tidigt följande morgon tog amerikanskt bombflyg vid och anföll ruinerna. I SINCLAIR MCKAY har tidigare skrivit den hyllade bästsäljaren “Boken har svartvita fotografier och kartor, och den är inte bara läsvärd utan bör läsas av alla som menar att vi kan varnas av vårt förflutna.”Linus Björk, BTJ”både informativ och tillgänglig. Framför allt lyckas McKay med sitt respektfullt försiktiga sätt att röra sig genom minerad mark fånga både det sorgliga och storslagna i mänsklighetens minne.” Aftonbladet Det finns många böcker om bombningarna av Dresden . men Sinclair McKays skildring är ett värdigt tillskott. The Economist “McKays fylliga berättelse och givande skildring ger oss en elegant och komplex bild av denskräckfyllda natten … rekommenderas som ett läsvärt och hantverksskickligttillskott till litteraturen om en av samtidshistoriens mest moraliskt laddade militäroperationer.”Wall Street Journal”Tillsammans med de gripande människoödena uppskattar jag särskilt hur boken sätter Dresdens förstörelse i samband med scener ur stadens rika historia.” Bookseller Kodknäckarnas hemliga liv i Bletchley Park (2015). Han är litteraturkritiker i Telegraph och Spectator och bor i London.Dresden 1945 beskriver Sinclair McKay stadslivet dagarna före anfallet och bombningarna timme för timme. Skildringen av denna ofattbara terror utgår ifrån civilbefolkningen. Vi får möta bryggeriarbetarpraktikanten Margot Hille, servitrisen Anita Auerbach, pojkar i Hitlerjugend; medlemmar i Dresdner Kreuzchor, konstnärer, fabrikschefer, butiksanställda, musiker och stadens nazisttjänstemän. Dresden drabbades av en utstuderad massförstörelse i ett krig som nästan var över. Dresden 1945 tar ett brett mänskligt grepp på både de fasansfulla bombningarna samt den långa återuppbyggnads- och återhämtningsperioden. Boken utges samtidigt på flera språk till 75-årsdagen.

Utgivande förlag: Lind &amp