Det blå mellan himmel och hav – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Susan Abulhawa

Jämför och hitta det billigaste priset på Det blå mellan himmel och hav innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Det blå mellan himmel och hav är skriven av Susan Abulhawa och gavs ut 2016-10-17.

Det blå mellan himmel och hav som bok, ljudbok eller e-bok.
Det blå mellan himmel och hav

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 55

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Det blå mellan himmel och hav

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Det blå mellan himmel och hav. Boken är skriven av författaren Susan Abulhawa. Norstedts är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Det blå mellan himmel och hav var 2016-10-17.

Originalspråket som Susan Abulhawa skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Samtida skönlitteratur vilket ger den Hce som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Pocket.

Om du vill läsa Det blå mellan himmel och hav i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 351 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 178 x 110 x 23 mm och den väger så mycket som 189 g. Det blå mellan himmel och hav ISBN är 9789113073408. Det blå mellan himmel och hav är en fristående bok .


Läs Det blå mellan himmel och hav som bok

För dig som vill köpa och läsa Det blå mellan himmel och hav som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 55 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Det blå mellan himmel och hav som ljudbok

Vill du lyssna på Det blå mellan himmel och hav som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Det blå mellan himmel och hav som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Det blå mellan himmel och hav som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Det blå mellan himmel och hav som pocket

Det blå mellan himmel och hav finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Det blå mellan himmel och hav med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Det blå mellan himmel och hav med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Det blå mellan himmel och hav
 • Författare: Susan Abulhawa
 • Genre: Samtida skönlitteratur
 • Förlag: Norstedts
 • Utgivningsdatum: 2016-10-17
 • Pris: 55
 • Format: Pocket
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 351
 • Fysiska dimensioner: 178 x 110 x 23 mm
 • SAB: Hce
 • ISBN: 9789113073408

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Det blå mellan himmel och hav?

Det blå mellan himmel och hav är skriven av författaren Susan Abulhawa

När gavs Det blå mellan himmel och hav ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2016-10-17.

Var kan jag köpa Det blå mellan himmel och hav?

Vi rekommenderar att du köper Det blå mellan himmel och hav hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Familjen Baraka lever ett stilla liv i byn Beit Daras, belägen i Palestina längs den gamla karavanvägen mellan Egypten och Syrien. Umm Mamdouh (ordagrant Mor till Mamdouh) blir tidigt änka och är känd i byn för att stå i nära förbindelse med djinnen Sulayman. Hennes tre barn växer alla upp till starka och självständiga individer. Äldsta dottern Nazmiyeh har en vass tunga och är den som hämtar hem modern från hennes irrande strövtåg i omgivningarna. Sonen Mamdouh blir tidigt familjens överhuvud, lär sig allt om biodling och hamnar till slut i USA. Den yngsta dottern Mariam har begåvats med ett grönt och ett brunt öga, lär sig läsa på helt egen hand och har en trälåda fylld med drömmar.Men livet för familjen Baraka förändras dramatiskt 1948 när israeliska styrkor stormar byn och ödelägger den i samband med att den israeliska staten utropas. Umm Mamdouh och hennes barn tvingas ut på en lång vandring mot Gaza för att de där ska finna en fristad, en vandring som ger återverkningar på kommande generationer. Sextio år senare lever Mamdouhs barnbarn Nur i USA. Hon förälskar sig i en palestinsk läkare och följer efter honom till Gaza. Där lär Nur känna sin släkt genom Nazmiyehs dotter Alwan och barnbarnet Khaled, en pojke som drabbats av locked-in-syndrome efter en bombräd och därför inte kan kommunicera annat än genom blinkningar.Det blå mellan himmel och hav är en vacker och sorglig berättelse om palestinskt kvinnoliv, om uppbrott och förflyttningar, separationer och hjärtesorger, men också om överlevnad, familjesammanhållning trots enorma avstånd och om kärlek.

Utgivande förlag: Norstedts