De blå silkesstrumporna – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Elin Wägner

Jämför och hitta det billigaste priset på De blå silkesstrumporna innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. De blå silkesstrumporna är skriven av Elin Wägner och gavs ut 2015-11-20.

De blå silkesstrumporna som bok, ljudbok eller e-bok.
De blå silkesstrumporna

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 59

Bok / Ebok

Ljudbok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om De blå silkesstrumporna

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring De blå silkesstrumporna. Boken är skriven av författaren Elin Wägner. Novellix är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för De blå silkesstrumporna var 2015-11-20.

Originalspråket som Elin Wägner skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa De blå silkesstrumporna i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 22 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 147 x 104 x 5 mm och den väger så mycket som 32 g. De blå silkesstrumporna ISBN är 9789175890968. De blå silkesstrumporna är en fristående bok .


Läs De blå silkesstrumporna som bok

För dig som vill köpa och läsa De blå silkesstrumporna som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 59 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på De blå silkesstrumporna som ljudbok

Vill du lyssna på De blå silkesstrumporna som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs De blå silkesstrumporna som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa De blå silkesstrumporna som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs De blå silkesstrumporna som pocket

De blå silkesstrumporna finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa De blå silkesstrumporna med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa De blå silkesstrumporna med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: De blå silkesstrumporna
 • Författare: Elin Wägner
 • Genre:
 • Förlag: Novellix
 • Utgivningsdatum: 2015-11-20
 • Pris: 59
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 22
 • Fysiska dimensioner: 147 x 104 x 5 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789175890968

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit De blå silkesstrumporna?

De blå silkesstrumporna är skriven av författaren Elin Wägner

När gavs De blå silkesstrumporna ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2015-11-20.

Var kan jag köpa De blå silkesstrumporna?

Vi rekommenderar att du köper De blå silkesstrumporna hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

Författaren och journalisten Elin Wägner var en viktig föregångare i den svenska kvinnorörelsen. Hon gick i bräschen för kvinnlig rösträtt, och hennes verk genomsyras tydligt av hennes politiska idéer inom feminism och fredsarbete. Wägners novell De blå silkesstrumporna handlar om Bjutti som har köpt ett par nya silkesstrumpor, alldeles himmelsblå sådana. Hennes väninna Marie med sina egna bruna blir förstås avundsjuk men snabbt visar det sig att de gamla bruna strumporna räddar henne från att få sin framtid omkullkastad. I De blå silkesstrumporna speglas Elin Wägners samhällskritik gentemot en mansdominerad värld. Med bitsk humor skildrar Wägner kvinnors ständiga kamp. Novellen är hämtad ur novellsamlingen Spinnerskan (1948). Han är ute på spår efter dem, viskade hon, så lågt att jag knappast hörde det. I morse kom han in i rummet, där jag sitter, och vi flög alla upp och stid vid våra platser i väntan på att han skulle passera. Men han gick inte igenom utan snusade som en setter, som fått upp ett spår, och så stannade han vid mitt bord och tittade först neråt golvet och sen rakt i ansiktet på mig och så sa han: Hör nu fröken, brukar ni gå i himmelsblå strumpor? “Även Elins Wägners De blå silkesstrumporna pulserar av stridslystnad och har också en härligt humoristisk berättarstil […]” – Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet – allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.

Utgivande förlag: Novellix