Dardel : den döende dandyn – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Erik Näslund

Jämför och hitta det billigaste priset på Dardel : den döende dandyn innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Dardel : den döende dandyn är skriven av Erik Näslund och gavs ut 2014-12-15.

Dardel : den döende dandyn som bok, ljudbok eller e-bok.
Dardel : den döende dandyn

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 299

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Dardel : den döende dandyn

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Dardel : den döende dandyn. Boken är skriven av författaren Erik Näslund. Bokförlaget Langenskiöld är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Dardel : den döende dandyn var 2014-12-15.

Originalspråket som Erik Näslund skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Kultur vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Dardel : den döende dandyn i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 460 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 356 x 253 x 55 mm och den väger så mycket som 3730 g. Dardel : den döende dandyn ISBN är 9789187007798. Dardel : den döende dandyn är en fristående bok .


Läs Dardel : den döende dandyn som bok

För dig som vill köpa och läsa Dardel : den döende dandyn som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 299 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Dardel : den döende dandyn som ljudbok

Vill du lyssna på Dardel : den döende dandyn som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Dardel : den döende dandyn som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Dardel : den döende dandyn som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Dardel : den döende dandyn som pocket

Dardel : den döende dandyn finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Dardel : den döende dandyn med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Dardel : den döende dandyn med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Dardel : den döende dandyn
 • Författare: Erik Näslund
 • Genre: Kultur
 • Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
 • Utgivningsdatum: 2014-12-15
 • Pris: 299
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 460
 • Fysiska dimensioner: 356 x 253 x 55 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789187007798

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Dardel : den döende dandyn?

Dardel : den döende dandyn är skriven av författaren Erik Näslund

När gavs Dardel : den döende dandyn ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2014-12-15.

Var kan jag köpa Dardel : den döende dandyn?

Vi rekommenderar att du köper Dardel : den döende dandyn hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Nils Dardel (1888-1943) har sedan 1980-talet upplevt en spektakulär renässans. Hans eleganta och könsöverskridande konst, ironisk och bisarr, raffinerad och naiv med många svarta och bråda djup, har funnit sig väl till rätta i vår tids kulturmönster och vunnit en ny stor publik, bland annat för att dess narcissism fångar 2010-talets självbespeglande livsstil.I sin Dardelbiografi, som första gången utkom 1988, har författaren Erik Näslund försökt fånga skymten av en människa som använde konsten som ett sätt att finna stabilitet i tillvaron; möjligheten att måla av sig “demonerna” var Dardels räddning undan alkoholism och drogberoende, ångest för ett dödshotande hjärtfel och en konfliktfylld sexualitet som gjorde att han sökte anpassa sig efter den gängse normen.Dardel gjorde en snabb färd genom tidens konstriktningar för att sedan bli sin egen ?ism?: den underhållande, gåtfulle, skrämmande berättaren som stundom strödde socker med penseln, den naivt charmfulle sagoberättaren på bråddjupt vatten – han skapade sin egen värld, mellan fantasi och verklighet. Med ?Den döende dandyn? skapade han dessutom 1918 Sveriges kanske mest berömda konstverk, en målning som blivit en ikon och som ständigt roar och oroar, fascinerar och förbryllar.?Detta är ett riktigt praktverk som verkligen gör Nils Dardel rättvisa. Precis som Dardel gjorde konst av alla delar av sitt liv, är den här boken konstfull i alla sina delar. Bilderna, texterna, form omslag bidrar till en fyllig presentation av en egensinnig, excentrisk och gränsöverskridande konstnär, och utlovar en bokupplevelse utöver det vanliga. Passioner, njutning, skräck, fasa och elegans – boken gestaltar allt som Dardel står för idag.? -Patrik Steorn, Museichef Thielska Galleriet

Utgivande förlag: Bokförlaget Langenskiöld