Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Margareta Skantze

Jämför och hitta det billigaste priset på Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld är skriven av Margareta Skantze och gavs ut 2019-09-15.

Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld som bok, ljudbok eller e-bok.
Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 219

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld. Boken är skriven av författaren Margareta Skantze. Arakne Förlag AB är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld var 2019-09-15.

Originalspråket som Margareta Skantze skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Europas historia vilket ger den Ka som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 384 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 235 x 160 x 25 mm och den väger så mycket som 1030 g. Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld ISBN är 9789197868136. Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld är en fristående bok .


Läs Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld som bok

För dig som vill köpa och läsa Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 219 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld som ljudbok

Vill du lyssna på Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld som pocket

Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld
 • Författare: Margareta Skantze
 • Genre: Europas historia
 • Förlag: Arakne Förlag AB
 • Utgivningsdatum: 2019-09-15
 • Pris: 219
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 384
 • Fysiska dimensioner: 235 x 160 x 25 mm
 • SAB: Ka
 • ISBN: 9789197868136

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld?

Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld är skriven av författaren Margareta Skantze

När gavs Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2019-09-15.

Var kan jag köpa Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld?

Vi rekommenderar att du köper Där brast ett ädelt hjärta : Kung Kristian II och hans värld hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Det här är en historiebok av ett annorlunda slag. I stället för att redovisa ett skeende itidsföljd har författaren valt att skildra det ur ett antal olika synvinklar. Läsaren får tadel av de mest inflytelserika aktörernas perspektiv på händelseförloppet vilket skaparen mångfacetterad bild.Den händelse som boken beskriver är det stora skiftet då det medeltida Europa bytteskepnad och gick in i ett nytt skede, kallat “nya tiden”. Detta skedde kring sekelskiftet1500 och författaren har valt att placera den nordiske unionskungen Kristian II icentrum för berättelsen.Parallellerna till vår egen tid är många. Då som nu sprängde den nyainformationstekniken ett tidigare kunskapsmonopol. En äldre tids värdebegrepplöstes upp. Etablerade maktstrukturer raserades. Och historieskrivningen låg helt ihänderna på de nya makthavarna och blev till ett viktigt instrument för att styraopinionen i önskvärd riktning. Då som nu!Först i raden av aktörer är Europas officiella makthavare påve Leo X och kejsar KarlV. Och bakom dem bankiren Jakob Fugger, som fått upp vittringen påkoppargruvorna i Dalarna och silvergruvan i Sala. Det blir upptakten till etthandelskrig om naturtillgångarna i Norden och till unionens sammanbrott.Runt den nordiske kungen rör sig också inflytelserika personer på närmare håll,bland dem den svenske diplomaten och “spinndoktorn” Hemming Gadh. Han varmentor till den blivande tyrannen Gustav Vasa. Med ideologisk ammunition hämtadfrån Martin Luther, bröts Sverige loss ur den Nordiska Unionen och förvandlades tillen militärdiktatur.En annan betydande makthavare var Mor Sigbrit, Danmarks informella härskare,som hade som mål att genomföra en borgerlig revolution i Norden. Hennes slagordoch paroller ger en föraning om Franska Revolutionen 1789 och Ryska Revolutionen1917.Sist i detta porträttgalleri tar Kristina Gyllenstierna plats. I svensk historieskrivning harhon målats ut som en patriot och en kvinnlig förebild. Här beskrivs hon i stället somen kvinna som blir utnyttjad, använd och manipulerad av alla i sin omgivning.Avslutningsvis visar författaren hur detta väldiga skifte återspeglas och gestaltas i tvåav den engelska renässansdramatikens mest spelade verk: Christopher MarlowesDoktor Faust och William Shakespeares Prins Hamlet.

Utgivande förlag: Arakne Förlag AB