Blodsviss – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Flannery O’Connor

Jämför och hitta det billigaste priset på Blodsviss innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Blodsviss är skriven av Flannery O’Connor och gavs ut 2017-10-06.

Blodsviss som bok, ljudbok eller e-bok.
Blodsviss

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 184

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Blodsviss

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Blodsviss. Boken är skriven av författaren Flannery O’Connor. Bakhåll är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Blodsviss var 2017-10-06.

Originalspråket som Flannery O’Connor skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Klassisk skönlitteratur vilket ger den Hce som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Blodsviss i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 173 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 209 x 138 x 12 mm och den väger så mycket som 262 g. Blodsviss ISBN är 9789177424758. Blodsviss är en fristående bok .


Läs Blodsviss som bok

För dig som vill köpa och läsa Blodsviss som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 184 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Blodsviss som ljudbok

Vill du lyssna på Blodsviss som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Blodsviss som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Blodsviss som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Blodsviss som pocket

Blodsviss finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Blodsviss med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Blodsviss med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Blodsviss
 • Författare: Flannery O’Connor
 • Genre: Klassisk skönlitteratur
 • Förlag: Bakhåll
 • Utgivningsdatum: 2017-10-06
 • Pris: 184
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 173
 • Fysiska dimensioner: 209 x 138 x 12 mm
 • SAB: Hce
 • ISBN: 9789177424758

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Blodsviss?

Blodsviss är skriven av författaren Flannery O’Connor

När gavs Blodsviss ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2017-10-06.

Var kan jag köpa Blodsviss?

Vi rekommenderar att du köper Blodsviss hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Flannery O’Connors roman Blodsviss (Wise Blood) i nyöversättning av Andreas Vesterlund.Hazel Motes, 22 år, kommer tillbaka från kriget till sin hemby Eastrod i Tennessee. Han har varit inkallad i fyra år och varit med i strid vid två tillfällen. Han har en granatskärva i bröstet. När han gick med i armén var han djupt troende och hade bestämt sig för att minsann inte låta någon dra ner hans själ i fördärvet. Nu är han övertygad ateist och alldeles säker på att han inte har någon själ. Huset står tomt och övergivet. Ogräset växer högt genom verandagolvet. Hans familj är försvunnen…När Flannery O’Connor dog 1964 var hon bara 39 år och hade endast hunnit skriva två romaner och två novellsamlingar.Blodsviss (Wise Blood) är hennes debutroman. Den kom ut 1952 och följdes av novellsamlingen A Good Man Is Hard To Find 1955 (En bra karl är svårt att finna, översättning och efterord Ida Jonsson, Bakhåll 2013), romanen The Violent Bear It Away 1960 (Ta himmelriket med våld, översättning Görgen Antonsson, efterord Therese Eriksson, Bakhåll 2016) och den postuma novellsamlingen Everything That Rises Must Converge (Allt som stiger måste stråla samman, översättning Martin Peterson, efterord Björn Kohlström, Bakhåll 2014) som utkom 1965, året efter författarens död.O’Connors livsverk är alltså inte omfångsrikt men kvaliteten och originaliteten är slående. Här har vi en ren, klar, karismatisk, övertygande berättarröst som rör sig fullständigt obehindrat genom världarna den berättar om. O’Connor uppmärksammades, tilldelades utmärkelser och hyllades redan under sin livstid – och sedan hon dog har hennes stjärna oavbrutet stigit. Numera räknas hon med självklarhet till USAs absolut viktigaste skönlitterära författare genom tiderna. Hennes namn har blivit ett begrepp, hon är en fixpunkt som alla senare tiders berättare, särskilt novellförfattare, får finna sig i att ständigt bli jämförda med.O’Connor berättar om folk i den amerikanska södern. Om särlingar som farit illa och blivit onda – eller tvärtom goda. “Vanligt folk” visar sig strax vara allt annat än vanligt. Alla är unika, ingen är förutsägbar. Och i bakgrunden hörs alltid en omisskännlig o’connorsk hotfull ton – det är den som gett hennes berättelser genrebeteckningar som “grotesque” och “noir”. Ofta börjar historien snällt, nästan idylliskt – och slutar i brutalaste våld.

Utgivande förlag: Bakhåll