Bestigningen av berget Karmel – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Johannes Av Korset

Jämför och hitta det billigaste priset på Bestigningen av berget Karmel innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Bestigningen av berget Karmel är skriven av Johannes Av Korset och gavs ut 2008-11-05.

Bestigningen av berget Karmel som bok, ljudbok eller e-bok.
Bestigningen av berget Karmel

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 226

Bok / Ebok

Ljudbok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Bestigningen av berget Karmel

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Bestigningen av berget Karmel. Boken är skriven av författaren Johannes Av Korset. Karmeliterna är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Bestigningen av berget Karmel var 2008-11-05.

Originalspråket som Johannes Av Korset skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den C som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Bestigningen av berget Karmel i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 430 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 210 x 145 x 30 mm och den väger så mycket som 700 g. Bestigningen av berget Karmel ISBN är 9789197608947. Bestigningen av berget Karmel är en fristående bok .


Läs Bestigningen av berget Karmel som bok

För dig som vill köpa och läsa Bestigningen av berget Karmel som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 226 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Bestigningen av berget Karmel som ljudbok

Vill du lyssna på Bestigningen av berget Karmel som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Bestigningen av berget Karmel som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Bestigningen av berget Karmel som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Bestigningen av berget Karmel som pocket

Bestigningen av berget Karmel finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Bestigningen av berget Karmel med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Bestigningen av berget Karmel med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Bestigningen av berget Karmel
 • Författare: Johannes Av Korset
 • Genre:
 • Förlag: Karmeliterna
 • Utgivningsdatum: 2008-11-05
 • Pris: 226
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 430
 • Fysiska dimensioner: 210 x 145 x 30 mm
 • SAB: C
 • ISBN: 9789197608947

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Bestigningen av berget Karmel?

Bestigningen av berget Karmel är skriven av författaren Johannes Av Korset

När gavs Bestigningen av berget Karmel ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2008-11-05.

Var kan jag köpa Bestigningen av berget Karmel?

Vi rekommenderar att du köper Bestigningen av berget Karmel hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

Ur Wilfrid Stinissens introduktion:”Bestigningen av berget Karmel” och “Själens dunkla natt” bildar en enhet. Båda böckerna behandlar samma ämne: hur man “på kort tid” kan nå föreningen med Gud. Men infallsvinklarna är olika. Bestigningen talar huvudsakligen om det som människan gör, hur hon skall förhålla sig på vägen till Gud. Själens dunkla natt beskriver samma väg men sedd från Guds sida: vad han gör med människan. Bestigningen handlar om människans aktiva och mödosamma ansträngning och framställer vägen som en rörelse uppåt. Dunkla natten talar om det som faller över människan och nästan tvingar henne till passivitet; här är det fråga om en rörelse som har sitt ursprung i Gud och därför kommer ovanifrån. Bestigningen svarar med andra ord på frågan: vad måste jag göra? och Själens dunkla natt: vad måste jag låta Gud göra?<> Det centrala i Johannes av Korsets lära är att Gud alltid är närvarande, alltid utgångspunkt, alltid centrum, alltid mål. Ständigt återkommer de kända orden “i jämförelse med Gud”. Radikaliteten i hans askes har sin grund i hans ovillkorliga behov att “jämföra”. Men samtidigt gör detta hans askes enkel och självklar. Den radikala askesen är inte hård, eftersom den inte innebär att man ger avkall på något utan i stället väljer något bättre. Man föredrar ständigt det bästa.

Utgivande förlag: Karmeliterna