Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Eva Borgström

Jämför och hitta det billigaste priset på Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. är skriven av Eva Borgström och gavs ut 2016-06-09.

Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur.... som bok, ljudbok eller e-bok.
Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur….

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 199

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur….

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur….. Boken är skriven av författaren Eva Borgström. Makadam förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. var 2016-06-09.

Originalspråket som Eva Borgström skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Homosexualitet Litteraturvetenskap: 1800 – 1900 vilket ger den G.096z Lesbiska kvinnor,Gc.0972,Gc.46 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 307 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 235 x 165 x 25 mm och den väger så mycket som 801 g. Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. ISBN är 9789170611971. Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. är en fristående bok .


Läs Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. som bok

För dig som vill köpa och läsa Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 199 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. som ljudbok

Vill du lyssna på Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. som pocket

Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur….
 • Författare: Eva Borgström
 • Genre: Homosexualitet Litteraturvetenskap: 1800 – 1900
 • Förlag: Makadam förlag
 • Utgivningsdatum: 2016-06-09
 • Pris: 199
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 307
 • Fysiska dimensioner: 235 x 165 x 25 mm
 • SAB: G.096z Lesbiska kvinnor,Gc.0972,Gc.46
 • ISBN: 9789170611971

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur….?

Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. är skriven av författaren Eva Borgström

När gavs Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2016-06-09.

Var kan jag köpa Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur….?

Vi rekommenderar att du köper Berättelser om det förbjudna : begär mellan kvinnor i svensk litteratur…. hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Kärlek mellan kvinnor som motiv i svensk skönlitteratur är ett ämne som tills helt nyligen har varit outforskat. “Berättelser om det förbjudna. Begär mellan kvinnor i svensk litteratur 1900-1935” är en fristående fortsättning på “Kärlekshistoria. Begär mellan kvinnor i 1800-talets litteratur”. Tillsammans spänner de över 100 år av svensk litteraturhistoria och utgör därmed den hittills mest omfattande studie på området som finns i Sverige och Norden. Det långa tidsperspektivet gör det möjligt att studera de dramatiska förändringar som motivkomplexet har genomgått över tid.Samkönad kärlek var fram till 1944 förbjuden enligt lag och i kulturen var den tabuerad längre än så, men den har ändå alltid funnits där. Förbudet skapade spänningar som konsten och litteraturen kunde spela med. “Berättelser om det förbjudna” visar detta både genom välkända författare som Agnes von Krusenstjerna, Maria Sandel och Karin Boye och genom flera mindre kända författarskap. Också äldre biografisk forskning görs till en del av det material som utforskas. På så sätt pekar studien framåt, mot de decennier som ligger mellan 1935 och vårt eget 2000-tal.Boken undersöker skönlitterära berättelser om kvinnors kärlek till kvinnor och de föreställningar om det förbjudna som finns i dem. Vilka strategier använde författarna för att komma runt yttrandeförbudet? Finns det några utopier om hur allt skulle kunna ordnas på ett annat och bättre sätt? Och hur förhåller sig litteraturen till andra teorier i tiden om samkönad kärlek? Eva Borgström är docent i litteraturvetenskap, verksam vid Göteborgs universitet.

Utgivande förlag: Makadam förlag