Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Lew Wallace

Jämför och hitta det billigaste priset på Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid är skriven av Lew Wallace och gavs ut 2013-10-24.

Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid som bok, ljudbok eller e-bok.
Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 319

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid. Boken är skriven av författaren Lew Wallace. Telegram Förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid var 2013-10-24.

Originalspråket som Lew Wallace skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den Hce som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 485 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 180 x 110 x 20 mm och den väger så mycket som 473 g. Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid ISBN är 9789174232103. Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid är en del av serien: Telegram klassiker.


Läs Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid som bok

För dig som vill köpa och läsa Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 319 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid som ljudbok

Vill du lyssna på Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid som pocket

Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid
 • Författare: Lew Wallace
 • Genre:
 • Förlag: Telegram Förlag
 • Utgivningsdatum: 2013-10-24
 • Pris: 319
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 485
 • Fysiska dimensioner: 180 x 110 x 20 mm
 • SAB: Hce
 • ISBN: 9789174232103

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid?

Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid är skriven av författaren Lew Wallace

När gavs Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2013-10-24.

Var kan jag köpa Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid?

Vi rekommenderar att du köper Ben-Hur : en berättelse från Kristi tid hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

För dig som älskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med några av Sveriges intressantaste illustratörer ger Telegram ut valda världsklassiker. Varje bokomslag är ett unikt konstverk som tillsammans bildar en exposé över hur spännande det blir när dagens konstnärliga uttryck möter tidlösheten hos litteraturens mest omtyckta klassiker.Varje omslag kan även köpas som affisch. Du får dessutom e-boken på köpet via en unik kod inuti boken.OM BOKENBen Hur: En berättelse från Kristi tid (1880) anses vara “1800-talets mest inflytelserika kristna bok”. Från att den publicerades, och puttade ned Onkel Toms stuga från förstaplatsen, fram till år 1936, då Borta med vinden gavs ut, var det den bäst säljande amerikanska romanen i världen. 1959 års filmatisering av Ben Hur sågs av tiotals miljoner människor och vann 1960 elva Oscars, och som en följd av detta blev boken Ben Hur återigen världens bäst säljande, amerikanska roman. Boken blev också det första fiktiva verk någonsin att välsignas av påven. Än i dag syns den ofta på listor över de mest populära, klassiska amerikanska romaner, något som har frustrerat flertalet litteraturkritiker genom åren.Boken är översatt till de flesta större språk, såväl som braille och hebreiska. Den har filmatiserats totalt fyra gånger och gjordes så sent som 2010 om till tv-serie. Den har dramatiserats för teaterscenen otaliga gånger, och även för radio.Berättelsen utspelas i Jerusalem vid tiden runt år noll och handlar om den judiska prinsen och köpmannen Juda Ben Hurs äventyr. Judas barndomsvän Messala återvänder hem som en ambitiös befälhavare över de romerska legionerna. De inser snart att de båda har förändrats och att de har vitt skilda åsikter och ambitioner. Under en militärparad faller en bit tegel från Judas hustak som nästan dödar en romersk guvernör. Utan prövning i en rättegång skickas Juda som galärslav på livstid ombord ett romerskt krigsskepp. Hans mor och syster fängslas och alla familjens tillgångar konfiskeras. Driven av ett brännande hämndbegär och en outsläcklig kärlek för sin familj svär Juda på att åter en dag bli en fri man.Parallellt med Judas prövningar löper berättelsen om Jesus liv och handlingar, han kommer från samma region som Juda Ben Hur och är av samma ålder. Ben-Hur är ett episkt, actionfyllt äventyr, en mastodontberättelse om de mest grundläggande allmänmänskliga känslorna: kärlek, hat och förlåtelse. Det är en historia om svek, övertygelse och återlösning som stannar kvar i minnet länge efter att man lagt ifrån sig boken, oavsett om man delar boken religiösa värderingar eller inte.OM FÖRFATTARENLewis “Lew” Wallace, (född 10 april 1827 i Brookville, Indiana, död 15 februari 1905 i Crawfordsville, Indiana) var advokat, unionsgeneral under det amerikanska inbördeskriget, guvernör och statsman, politiker och författare. Han skrev totalt tio böcker, varav Ben Hur: En berättelse från Kristi tid är den absolut mest kända.

Utgivande förlag: Telegram Förlag