Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Victoria Fareld

Jämför och hitta det billigaste priset på Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet är skriven av Victoria Fareld och gavs ut 2008-03-01.

Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet som bok, ljudbok eller e-bok.
Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 175

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet. Boken är skriven av författaren Victoria Fareld. Glänta Produktion är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet var 2008-03-01.

Originalspråket som Victoria Fareld skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den Dbz Taylor, Charles,Dbz Hegel, Georg Wilhelm Friedrich som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 322 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 145 x 22 mm och den väger så mycket som 540 g. Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet ISBN är 9789197684255. Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet är en fristående bok .


Läs Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet som bok

För dig som vill köpa och läsa Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 175 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet som ljudbok

Vill du lyssna på Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet som pocket

Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet
 • Författare: Victoria Fareld
 • Genre:
 • Förlag: Glänta Produktion
 • Utgivningsdatum: 2008-03-01
 • Pris: 175
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 322
 • Fysiska dimensioner: 220 x 145 x 22 mm
 • SAB: Dbz Taylor, Charles,Dbz Hegel, Georg Wilhelm Friedrich
 • ISBN: 9789197684255

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet?

Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet är skriven av författaren Victoria Fareld

När gavs Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2008-03-01.

Var kan jag köpa Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet?

Vi rekommenderar att du köper Att vara utom sig inom sig : Charles Taylor, erkännandet och Hegels aktualitet hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Kan man bygga en politisk filosofi på människors beroenden och sårbarhet istället för på deras självständighet, socialitet eller förnuftskapacitet?I sin analys och omformulering av den politisk-filosofiska frågan om erkännande lyfter Victoria Fareld fram Hegels aktualitet, fram för allt via en diskussion av Charles Taylors teorier om erkännandet. 1992 utkom tre böcker som präglat de senaste 16 årens debatter om rättvisa och jämlikhet. De skrevs av Axel Honneth, Francis Fukuyama och Charles Taylor. Alla tre utgick från Hegels tes om att människan existerar inför sig själv endast genom att existera inför andra och ur denna tes utvecklade de vitt skilda filosofiska positioner. För Hegel är en lika användbar som obändig bundsförvant. Samtidigt som han låter oss tänka människans behov av att bli erkänd som den enskilda varelse hon är, visar han att det unika hos människan har sin förutsättning i att vara likadan, att i vissa avseenden vara detsamma som någon annan.”Det är ett alldeles ovanligt välskrivet arbete, njutbart och uppiggande att läsa, som kombinerar stor beläsenhet med eget självständigt tänkande […] Som alternativ till en filosofisk hemkomst presenterar Fareld ett eget originellt utkast till en filosofi om vidkännandet. ‘Att vara utom sig inom sig’ betyder nämligen att aldrig vara identisk med sig själv, att inte hasta förbi människans utsatthet för att nå fast mark under fötterna utan att ‘erkänna’, i betydelsen ‘kännas vid’, ‘vilja veta av’, ‘stå för’, ‘utstå’ och därmed att ‘ut-sättas’ och ‘göras o-gjord’, ‘upp-repas’ och ‘repas-upp’.” (Bengt Kristensson Uggla, SvD)”Hennes bok fungerar som en ingång till historien, men historien fungerar också som en spelplan för nuet, ett blad som hela tiden skrivs om. Och trots, eller tack vare, detta oförtröttliga tillbakablickande, har hon alla förutsättningar att bygga fram en politisk filosofi som kan ta oss in i framtiden, som kan se till såväl erkännandets som osynliggörandets mekanismer.” (Sinziana Ravini, AB)”Fareld nöjer sig inte med att kunnigt rekapitulera en aktuell debatt. Hon tar också ett filosofiskt steg längre än både Taylor och Honneth och föreslår en politisk filosofi byggd inte på identitetsskapande erkännande, utan på en djupare existentiell utsatthet. Och där hämtar hon inspirationen från Hegel själv. […] Med en konkret och kreativ läsning erbjuder hon på så vis ett positivt svar på frågan om Hegels bestående aktualitet.” (Hans Ruin, DN)”… jag kan inte påminna mig om att jag läst något så genomtänkt och så filosofiskt välgrundat av en svensk idéhistoriker på åratal. Det är friskt satsat, djupt tänkt och bitvis en ren njutning att läsa.” (Björn Sandmark, sandmark-kultur.blogspot.com)Victoria Fareld är idéhistoriker, verksam i Göteborg och Berlin.

Utgivande förlag: Glänta Produktion