Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Ingrid Lindell

Jämför och hitta det billigaste priset på Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet är skriven av Ingrid Lindell och gavs ut 2004-03-01.

Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet som bok, ljudbok eller e-bok.
Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 169

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet. Boken är skriven av författaren Ingrid Lindell. Makadam förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet var 2004-03-01.

Originalspråket som Ingrid Lindell skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Filmteori & kritik Genusvetenskap: kvinnor Litteraturvetenskap vilket ger den Imaa,Imb-c,Imb-da som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 264 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 205 x 154 x 20 mm och den väger så mycket som 500 g. Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet ISBN är 9789170610042. Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet är en fristående bok .


Läs Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet som bok

För dig som vill köpa och läsa Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 169 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet som ljudbok

Vill du lyssna på Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet som pocket

Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet
 • Författare: Ingrid Lindell
 • Genre: Filmteori & kritik Genusvetenskap: kvinnor Litteraturvetenskap
 • Förlag: Makadam förlag
 • Utgivningsdatum: 2004-03-01
 • Pris: 169
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 264
 • Fysiska dimensioner: 205 x 154 x 20 mm
 • SAB: Imaa,Imb-c,Imb-da
 • ISBN: 9789170610042

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet?

Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet är skriven av författaren Ingrid Lindell

När gavs Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2004-03-01.

Var kan jag köpa Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet?

Vi rekommenderar att du köper Att se och synas : filmutbud, kön och modernitet hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Att se kvinnor på film innebär ofta att se schabloner och stereotyper, att synas som kvinna på film innebär ofta att ikläda sig en roll som offer eller bihang. Film görs fortfarande i mycket hög grad av män, om män. Detta bevisar Ingrid Lindell, kulturforskare vid Göteborgs universitet, med hårda fakta i denna avhandling. Siffrorna talar sitt tydliga språk. I vår tids berättelse, som hon kallar filmmediet, får vi tydliga signaler om vad som bör visas och vad inte, och kvinnliga bilder att identifiera sig med är fåtaliga och snäva: kvinnan är vacker, våldtäktsoffer eller prostituerad. Det gäller inte bara de kommersiella filmerna — även i alternativ film är tendensen densamma. Lindell visar att diskussionen, trots att den varit på tapeten i 40 år, på intet sätt är över.

Utgivande förlag: Makadam förlag