Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Stefan Bohman

Jämför och hitta det billigaste priset på Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer är skriven av Stefan Bohman och gavs ut 2010-08-24.

Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer som bok, ljudbok eller e-bok.
Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 209

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer. Boken är skriven av författaren Stefan Bohman. Carlsson är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer var 2010-08-24.

Originalspråket som Stefan Bohman skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Socialhistoria & kulturhistoria vilket ger den 920.02,Bg som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 189 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 175 x 15 mm och den väger så mycket som 570 g. Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer ISBN är 9789173313391. Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer är en fristående bok .


Läs Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer som bok

För dig som vill köpa och läsa Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 209 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer som ljudbok

Vill du lyssna på Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer som pocket

Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer
 • Författare: Stefan Bohman
 • Genre: Socialhistoria & kulturhistoria
 • Förlag: Carlsson
 • Utgivningsdatum: 2010-08-24
 • Pris: 209
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 189
 • Fysiska dimensioner: 220 x 175 x 15 mm
 • SAB: 920.02,Bg
 • ISBN: 9789173313391

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer?

Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer är skriven av författaren Stefan Bohman

När gavs Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2010-08-24.

Var kan jag köpa Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer?

Vi rekommenderar att du köper Att sätta ansikte på samhällen : om kanon och personmuseer hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Anne Frank har fått ge ansikte åt förintelsen. Abraham Lincoln står som ansikte för Den amerikanska drömmen. Beethoven personifierar europeisk kultur. Strindberg representerar i hög grad svensk teater i utlandet, Astrid Lindgren svensk barnkultur. Fridolf Rhudin symboliserar det glada Munkfors. Wagner symboliserar tysk kultur i allmänhet, liksom antisemitism, beroende på var man står.Behovet av hjältar, kanon och biografier är större idag än kanske någonsin. Exempel på detta är skapandet av alltfler personmuseer. Dör en kulturpersonlighet idag så väcks nästan automatiskt frågan om ett museum runt personen. Varför har vårt samhälle ett så stort behov av personliga kanon, ikoner och hjältar? Och hur går det till när man skapar kanon och ikoner?Detta diskuteras i boken Att sätta ansikte på samhällen, med utgångspunkt från personmuseer i Sverige, i Europa liksom i USA. Personmuseer är en mycket stark manifestation av personlig kanon. Vilka kategorier personer får då bli museer? Hur skapas den eftersträvansvärda identifikationen? Hur balanseras myt och verklighet? Vad är egentligen autentiskt i personmuseer?Dessa frågor, med flera, tas upp av Stefan Bohman, docent i museologi, tidigare chef för Musikmuseet, nu chef för Strindbergsmuseet.Stefan Bohman har en mångårig erfarenhet från museievärlden, som anställd på Nordiska museet, chef för Musikmuseet och som nuvarande chef för Strindbergmuseet. På Carlsson Bokförlag har Bohman bl.a. tidigare utkommit med Musiken i politiken: Konstmusik som kulturarv (2003), och varit medredaktör för Museer och kulturarv. En museievetenskaplig antologi (2003).

Utgivande förlag: Carlsson