Asp : darrar min asp, myllrar min värld – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Bengt Ehnström

Jämför och hitta det billigaste priset på Asp : darrar min asp, myllrar min värld innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Asp : darrar min asp, myllrar min värld är skriven av Bengt Ehnström och gavs ut 2012-10-23.

Asp : darrar min asp, myllrar min värld som bok, ljudbok eller e-bok.
Asp : darrar min asp, myllrar min värld

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 127

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Asp : darrar min asp, myllrar min värld

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Asp : darrar min asp, myllrar min värld. Boken är skriven av författaren Bengt Ehnström. Centrum för Biologisk Mångfald är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Asp : darrar min asp, myllrar min värld var 2012-10-23.

Originalspråket som Bengt Ehnström skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Biodiversitet (biologisk mångfald) Träd, svampar & växter vilket ger den Uf,Ue.056 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Asp : darrar min asp, myllrar min värld i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 106 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 175 x 10 mm och den väger så mycket som 325 g. Asp : darrar min asp, myllrar min värld ISBN är . Asp : darrar min asp, myllrar min värld är en del av serien: CBM s skriftserie (del 67).


Läs Asp : darrar min asp, myllrar min värld som bok

För dig som vill köpa och läsa Asp : darrar min asp, myllrar min värld som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 127 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Asp : darrar min asp, myllrar min värld som ljudbok

Vill du lyssna på Asp : darrar min asp, myllrar min värld som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Asp : darrar min asp, myllrar min värld som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Asp : darrar min asp, myllrar min värld som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Asp : darrar min asp, myllrar min värld som pocket

Asp : darrar min asp, myllrar min värld finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Asp : darrar min asp, myllrar min värld med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Asp : darrar min asp, myllrar min värld med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Asp : darrar min asp, myllrar min värld
 • Författare: Bengt Ehnström
 • Genre: Biodiversitet (biologisk mångfald) Träd, svampar & växter
 • Förlag: Centrum för Biologisk Mångfald
 • Utgivningsdatum: 2012-10-23
 • Pris: 127
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 106
 • Fysiska dimensioner: 220 x 175 x 10 mm
 • SAB: Uf,Ue.056
 • ISBN:

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Asp : darrar min asp, myllrar min värld?

Asp : darrar min asp, myllrar min värld är skriven av författaren Bengt Ehnström

När gavs Asp : darrar min asp, myllrar min värld ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2012-10-23.

Var kan jag köpa Asp : darrar min asp, myllrar min värld?

Vi rekommenderar att du köper Asp : darrar min asp, myllrar min värld hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Aspen är ett ganska vanligt träd. Att det är vanligt skulle kunna tolkas som att det inte är särskilt märkvärdigt. Men under en asps liv spelar trädet en fantastisk och avgörande roll också för så många andra arters liv, att aspen både är fantastisk och ovanlig i sin roll. Boken ledsagar läsaren genom aspens liv och död och presenterar mängder av naturens spännande personligheter som möts på och i aspen. Talesättet lyder att man inte ser skogen för alla träd, men man ser inte heller alla träd för hela skogen. De enskilda individerna eller arterna av träd är inte för alla människor lätta att urskilja i skogens helhet. Ett undantag är faktiskt aspen som åtminstone på höstarna sticker ut och är mycket lätt att urskilja tack vare bladens klara färger som på långt håll lyser i landskapet. För oss som arbetat med denna bok är aspen också ett av de träd som särskiljer sig från de andra på grund av rikedomen av mångfald som lever på, i och omkring trädet. Att bidra till att ytterligare synliggöra aspens särart och betydelse i landskapet, är syftet med denna bok.Detta är en uppföljare till boken Sälg: livets viktigaste frukost (2009 [2011]) som skrevs av Bengt Ehnström i Nås, författare, naturvårdare och skalbaggespecialist, och illustrerades av den skicklige illustratören Martin Holmer i Vendel. Samma konstellation har denna gång fokuserat på aspen och dess mångfald.Titeln Asp: darrar min asp, myllrar min värld är inspirerad av Astrid Lindgrens bok Spelar min lind, sjunger min näktergal för dallrar och myllrar är just vad aspen gör. Ett stort antal fjärilar, fåglar, lavar, mossor, skalbaggar och steklar, för att nämna några, trivs på och i aspen under dess levnadscykel. Precis som sälgen fungerar aspen som en biologisk knutpunkt för andra organismer. Om det finns fler aspar i landskapet, och särskilt äldre sådana, bidrar det till en rikare miljö.Texten illustreras av en mångfald av akvareller som visar på det omfattande liv och biologiska myller som aspen bidrar till. Ett landskap med fler aspar av olika storlek och ålder innehåller och gynnar betydande naturvärden och en rik biologisk mångfald. Denna bok ger en inspirerande introduktion till alla som vill måna om landskapets aspar.Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen och Centrum för biologisk mångfald vid Sveriges lantbruksuniversitet har gemensamt skapat förutsättningar för att producera denna bok med Bengt Ehnströms kunskap om kryp i form av text och Martin Holmers i illustrationer av alla krypen.

Utgivande förlag: Centrum för Biologisk Mångfald