Adelns historia i Finland

Adelns historia i Finland – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Janne Haikari, Marko Hakanen, Anu Lahtinen, Alex Snellman

Jämför och hitta det billigaste priset på Adelns historia i Finland innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Adelns historia i Finland är skriven av Janne Haikari, Marko Hakanen, Anu Lahtinen, Alex Snellman och gavs ut .

Adelns historia i Finland som bok, ljudbok eller e-bok.
Adelns historia i Finland

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 337

Bok / Ebok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Adelns historia i Finland

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Adelns historia i Finland. Boken är skriven av författaren Janne Haikari, Marko Hakanen, Anu Lahtinen, Alex Snellman. Lind & Co är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Adelns historia i Finland var .

Originalspråket som Janne Haikari, Marko Hakanen, Anu Lahtinen, Alex Snellman skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess kategoriseras i genren: “Historia & arkeologi|Samhälle & politik” och finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du är ute efter ISBN-numret för Adelns historia i Finland är det: 9789180185059.


Läs Adelns historia i Finland som bok

För dig som vill köpa och läsa Adelns historia i Finland som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 337 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Adelns historia i Finland som ljudbok

Vill du lyssna på Adelns historia i Finland som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Adelns historia i Finland som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Adelns historia i Finland som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Adelns historia i Finland som pocket

Adelns historia i Finland finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Adelns historia i Finland med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Adelns historia i Finland med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

  • Boktitel: Adelns historia i Finland
  • Författare: Janne Haikari, Marko Hakanen, Anu Lahtinen, Alex Snellman
  • Genre: Historia & arkeologi|Samhälle & politik
  • Förlag: Lind & Co
  • Utgivningsdatum:
  • Pris: 337
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180185059

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Adelns historia i Finland?

Adelns historia i Finland är skriven av författaren Janne Haikari, Marko Hakanen, Anu Lahtinen, Alex Snellman

När gavs Adelns historia i Finland ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut .

Var kan jag köpa Adelns historia i Finland?

Vi rekommenderar att du köper Adelns historia i Finland hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

<i>Adelns historia i Finland </i>ger en ny och nyansrik bild av ett samhällsstånd som befunnit sig i händelsernas centrum genom århundradena. Boken följer adeln i den östra riksdelen under den svenska tiden och under den ryska, ända fram till 1919 när adlandet förbjöds i den nya republiken. Förutom adelns position i maktens centrum, lyfter författarna också fram vikten av släktnätverk och kontakter, där kvinnor ofta hade en viktig förmedlande roll. Här ryms skrupelfria mutor och äkta ädelmod, så väl som strategiska äktenskap och ren kärlek, samhälleligt ansvarstagande, men också bildning, konst och socialt ansvar. JANNE HAIKARI, MARKO HAKANEN, ANU LAHTINEN och ALEX SNELLMAN har varit redaktörer för boken, där ytterligare sju meriterade forskare bidrar för att belysa adelns roll i samhällsutvecklingen. Historikern Bo Eriksson har skrivit bokens förord. "I boken lyfter författarna fram på vilka många olika sätt adeln som institution var närvarande överallt i samhället, från familjevardagen och utvecklingen av kulturlivet till det samhälleliga beslutsfattandet." Ur motivering för utmärkelsen årets fackbok av Riksdagsbiblioteket i Finland "Boken är en väl utförd genomgång av adelns historia i Finland och kommer säkerligen att försvara en plats som ett grundopus i sitt ämne." Historisk Tidskrift för Finland "Trots sitt digra innehåll känns boken ändå inte överväldigande. Helhetsupplägget är brett och drar åt många olika håll, men framställningen är konkret, tydlig och ekonomisk." Tieteessä tapahtuu

Utgivande förlag: Lind & Co