Babblarna böcker

Babblarna har på senare tid blivit ett oerhört uppskattat fenomen bland barn och föräldrar. Figurerna skapades för att hjälpa barn med språk-, tal- och kommunikationssvårigheter men uppskattas idag av alla. Just böckernas språk-pedagogiska fördelar kombinerat med underhållningsvärdet gör dem till perfekta för småbarn.

Bästa Babblarna-böckerna

Här listar vi de absolut bästa Babblarna-böckerna som vi rekommenderar att du läser till ditt barn.

1. Kalas hos Babblarna

Förlagstext: Idag blir det födelsedagskalas i Babblarnas hus. Men, det är en hel del som måste göras innan det börjar… Följ med och fixa paketen, blommorna, ballongerna, partyhattarna, dukningen och så tårtan förstås! I slutet av boken väntar det roliga kalaset i ett extra stort uppslag att vika ut. Som vanligt i Babblarnas böcker har barnet sin tydliga plats i bokläsningen och får gissa vad som ska hända. Bokserien om Babblarna har kommit till för att ge barn en extra skjuts i sin tidiga språkutveckling.

Format: Inbunden Språk: Svenska Sidor: 30 Utgivningsdatum: 2018-08-28

2. Tittuuut Babblarna

Förlagstext: Tittuuut Babblarna! En underbar färgglad kartongbok för de allra minsta med bästa Babblarna. Lek tittut med era favoritfigurer och visa tidigt hur underbart roligt det kan vara med böcker. Var gömmer sig Diddi? Och Bobbo? När de kommer fram låter de förstås, och lockar till ljudlek och språkutveckling.

Format: Kartonnage Språk: Svenska Sidor: 30 Utgivningsdatum: 2019-10-02

3. Babblarnas låtar

Förlagstext: Äntligen är den här! En sång- och notbok till Babblarnas härliga låtar! Spela och sjung Babblarnas populära och svängiga låtar! I denna stora och härligt illustrerade notbok hittar ni noter, ackord och text till Babblarnas låtar, så att ni kan spela och sjunga alldeles själva. Dessutom ett utmärkt sätt att leka med språket och lära sig nya saker på ett roligt vis. I notboken hittar du också teckenillustrationer för vissa viktiga ord.

Format: Inbunden Språk: Svenska Sidor: 37 Utgivningsdatum: 2020-03-17

4. Var är Babbas saker?

Förlagstext: En av Babblarnas favoritböcker som stor kartongbok (24x24cm) som tål små barns läsning och som lämpar sig extra bra för läsning i grupp.

Babbas saker är borta. Bananen, ballongen, bilen, boken och bussen. Var är de? Kom så hjälper vi till att leta! Boken Var är Babbas saker fokuserar särskilt på begreppet Var? Längst bak i boken finns också teckenillustrationer för orden i boken. Välkommen till Babblarnas värld. Här träffar du Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Böckerna om Babblarna aktiverar barnet och lockar till att svara, gissa och fylla i. Barnet tränas strukturerat i hur språket är uppbyggt och på att använda språkets melodi. Det viktigaste av allt är att skapa samspel med barnet när ni läser boken och att ni har roligt! Locka, lyssna och vänta på barnets respons.

Format: Kartonnage Språk: Svenska Sidor: 34 Utgivningsdatum: 2020-05-08

5. I Bobbos väska

Förlagstext: En av Babblarnas favoritböcker som stor kartongbok (24x24cm) som tål små barns läsning och som lämpar sig extra bra för läsning i grupp.

Kom! Vi tittar i Bobbos väska! Ett fint halsband, en snabb bil, ett grönt äpple. Vems är alla saker? Hjälp Bobbo att lämna tillbaka sakerna till sina vänner. Boken I Bobbos väska fokuserar särskilt på begreppet Vems? Längst bak i boken finns också teckenillustrationer för orden i boken. Välkommen till Babblarnas värld. Här träffar du Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Böckerna om Babblarna aktiverar barnet och lockar till att svara, gissa och fylla i. Barnet tränas strukturerat i hur språket är uppbyggt och på att använda språkets melodi. Det viktigaste av allt är att skapa samspel med barnet när ni läser boken och att ni har roligt! Locka, lyssna och vänta på barnets respons.

Format: Kartonnage Språk: Svenska Sidor: 34 Utgivningsdatum: 2020-05-08


Vad heter Babblarna?

Figurerna i Babblarna heter Babba (brun), Bibbi (gul och avlång), Bobbo (röd och runda öron), Dadda (grön och päronfärgad), Diddi (rosa med färgglada taggar) och Doddo (mörkblå och hjärtformad).

Vart kan man köpa Babblarna-böcker?

Vi rekommenderar att du köper Babblarna-böcker hos Bokus.

Vad heter hunden i Babblarna?

Hunden i Babblarna heter Vovvo.

Vad heter fågeln i Babblarna?

Fågeln heter Faffa.

Vem har gjort Babblarna?

Babblarna togs fram av Anneli Tisell i samarbete med den svenske professorn Iréne Johansson.


Populäraste Babblarna böckerna

Här har vi samlat de populäraste Babblarna-böckerna. Klicka på respektive bokomslag för att köpa boken.


Lyssna på Babblarna som ljudbok

Är du intresserad av att lyssna på Babblarna som ljudbok? Kika in sortimentet hos Nextory och BookBeat för att se om boken du söker finns. Respektive ljudbokstjänst erbjuder en kostnadsfri startperiod utan bindningstid för att du ska känna dig trygg!


Hur arbetar man med Babblarna?

Babblarnas namn och upplägg är utformat för att utveckla barns språkljud. Man kan arbeta med Babblarna på en rad olika sätt för att utveckla barnets språk, tal och kommunikation. Läs böckerna tillsammans med ditt barn, sjung med i sångerna och lek med figurerna.

Här är ett exempel på hur man kan arbeta med Babblarna: