Varvsindustrins för- och nackdelar – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Mats Sjölin

Jämför och hitta det billigaste priset på Varvsindustrins för- och nackdelar innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Varvsindustrins för- och nackdelar är skriven av Mats Sjölin och gavs ut 2004-01-01.

Varvsindustrins för- och nackdelar som bok, ljudbok eller e-bok.
Varvsindustrins för- och nackdelar

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 119

Bok / Ebok

Ljudbok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Varvsindustrins för- och nackdelar

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Varvsindustrins för- och nackdelar. Boken är skriven av författaren Mats Sjölin. Lindelöws bokförlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Varvsindustrins för- och nackdelar var 2004-01-01.

Originalspråket som Mats Sjölin skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Företagsorganisation & ägarskap vilket ger den Prca.05-c:k.49,Prca.05-c:k.5 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Kartonnage.

Om du vill läsa Varvsindustrins för- och nackdelar i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 210 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 230 x 145 x 20 mm och den väger så mycket som . Varvsindustrins för- och nackdelar ISBN är 9789188144690. Varvsindustrins för- och nackdelar är en fristående bok .


Läs Varvsindustrins för- och nackdelar som bok

För dig som vill köpa och läsa Varvsindustrins för- och nackdelar som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 119 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Varvsindustrins för- och nackdelar som ljudbok

Vill du lyssna på Varvsindustrins för- och nackdelar som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Varvsindustrins för- och nackdelar som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Varvsindustrins för- och nackdelar som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Varvsindustrins för- och nackdelar som pocket

Varvsindustrins för- och nackdelar finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Varvsindustrins för- och nackdelar med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Varvsindustrins för- och nackdelar med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Varvsindustrins för- och nackdelar
 • Författare: Mats Sjölin
 • Genre: Företagsorganisation & ägarskap
 • Förlag: Lindelöws bokförlag
 • Utgivningsdatum: 2004-01-01
 • Pris: 119
 • Format: Kartonnage
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 210
 • Fysiska dimensioner: 230 x 145 x 20 mm
 • SAB: Prca.05-c:k.49,Prca.05-c:k.5
 • ISBN: 9789188144690

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Varvsindustrins för- och nackdelar?

Varvsindustrins för- och nackdelar är skriven av författaren Mats Sjölin

När gavs Varvsindustrins för- och nackdelar ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2004-01-01.

Var kan jag köpa Varvsindustrins för- och nackdelar?

Vi rekommenderar att du köper Varvsindustrins för- och nackdelar hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

Från en världsledande industri till ledläggning, om den processen handlar boken Varsindustrins för- och nackdelar. Det är Mats Sjölin som har skrivit. Varvsepoken i Sverige varade i ett drygt sekel, den är full av ett pulserande liv i verkstäder och i dockorna. Det är hårt arbete och mycket kamratskap, uppslitande diskussioner och strejker. Arbetsgivarna driver igenom sina hjärtefrågor. När berättelsen är framme vid 1960-talet kommer kriserna slag i slag. Fartygsproduktionen i Göteborgs hamn blir utkonkurrerad av varv i andra länder, främst varv i Asien. Detta är en stark gren av vad industrisamhället bidrar med till landets kulturarv.Sverige blev efter andra världskriget världsledande när det gällde fartygsproduktion. Varvsepoken varade under ett drygt sekel. Ekonomiska och fackliga diskussioner influerade och påverkades av den vardagliga praktiska fartygsbyggnationen. Detta är en berättelse om de stora fartygsvarven och börjar med ett föredrag 1872 om Den nya tidens ekonomi, som en av Göteborgs starka män höll för medlemmarna i Göteborgs Arbetareförening. Berättelsen slutar hundra år senare, på 1970-talet, då åter en ny ekonomi formas och varv efter varv strukturrationaliseras: Lindholmen, Eriksberg, Götaverken och Arendal.Under alla dessa år ses arbete ofta som något självklart gott och som en nödvändighet för det framväxande moderna välfärdssamhället. Men hur ska vi tolka varvsindustrin som en del av industrisamhällets kulturarv? FörfattarenMats Sjölin har tidigare skrivit artiklar i facktidskrifter som Unda Maris och Göteborgs hembygdsförbunds årsskrift Förr och Nu, och varit redaktör för och medförfattare till böcker om den göteborgska varvsindustrin, till exempel Varvsliv, Ackordsliv och Och efter de goda åren.

Utgivande förlag: Lindelöws bokförlag