Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Stina Fallberg Sundmark

Jämför och hitta det billigaste priset på Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition är skriven av Stina Fallberg Sundmark och gavs ut 2008-04-01.

Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition som bok, ljudbok eller e-bok.
Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 240

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition. Boken är skriven av författaren Stina Fallberg Sundmark. Artos & är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition var 2008-04-01.

Originalspråket som Stina Fallberg Sundmark skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den Cgc-c:k.3,Cgc-c:k.4 som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 308 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 236 x 155 x 21 mm och den väger så mycket som 630 g. Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition ISBN är . Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition är en del av serien: Bibliotheca theologiae practicae (del 84).


Läs Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition som bok

För dig som vill köpa och läsa Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 240 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition som ljudbok

Vill du lyssna på Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition som pocket

Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition
 • Författare: Stina Fallberg Sundmark
 • Genre:
 • Förlag: Artos &
 • Utgivningsdatum: 2008-04-01
 • Pris: 240
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 308
 • Fysiska dimensioner: 236 x 155 x 21 mm
 • SAB: Cgc-c:k.3,Cgc-c:k.4
 • ISBN:

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition?

Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition är skriven av författaren Stina Fallberg Sundmark

När gavs Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2008-04-01.

Var kan jag köpa Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition?

Vi rekommenderar att du köper Sjukbesök och dödsberedelse : sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Denna bok handlar om kyrkans vardagliga förhållanden under medeltiden och på 1500-talet. Läsaren får här möta församlingsprästen i kontakt med de enskilda sockenborna. När någon ute i socknen låg sjuk eller svävade mellan liv och död skulle man kalla till sig prästen för att få del av kyrkans sakrament. Dåprästen blivit kallad till en sjuk eller döende var han skyldig att omedelbart ge sig i väg, oavsett väderlek eller väglag. Resan kunde i stora socknar vara både lång och farofylld. Den sjuke skulle bikta sig för prästen, ta emot kommunionen och få de sjukas smörjelse. Detta- som med en sammanfattande term kallas sockenbud – syftade till att ge den sjuke hälsan åter eller att förbereda honom eller henne för att dö salig.För första gången undersöks i denna bok hursockenbudet kunde gå till i svensk medeltida och reformatorisk tradition. Här klarläggs även dess innebörd och hur man motiverade att medeltida bruk levde vidare, förändrades eller avskaffades genom reformationen. Boken ger en inblick i en central del av äldre svenskt kyrkoliv. Den handlar om den historiskabakgrunden till en själavårdssituation somlever vidare i vår egen tid.Stina Fallberg Sundmark (f. 1977) är verksam vid Teologiska institutionen, Uppsala universitet. Sjukbesök och dödsberedelse. Sockenbudet i svensk medeltida och reformatorisk tradition är hennes doktorsavhandling i ämnet kyrkovetenskap.

Utgivande förlag: Artos &