Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona

Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Urve Lepasoon

Jämför och hitta det billigaste priset på Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona är skriven av Urve Lepasoon och gavs ut 2005-01-01.

Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona som bok, ljudbok eller e-bok.
Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 199

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona. Boken är skriven av författaren Urve Lepasoon. Gidlunds förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona var 2005-01-01.

Originalspråket som Urve Lepasoon skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Historia: särskilda händelser & ämnen Varvsindustri vilket ger den Kt,Qz Karlskrona örlogsvarv,Prca som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 126 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 266 x 205 x 15 mm och den väger så mycket som 620 g. Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona ISBN är 9789178446728. Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona är en fristående bok .


Läs Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona som bok

För dig som vill köpa och läsa Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 199 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona som ljudbok

Vill du lyssna på Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona som pocket

Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona
 • Författare: Urve Lepasoon
 • Genre: Historia: särskilda händelser & ämnen Varvsindustri
 • Förlag: Gidlunds förlag
 • Utgivningsdatum: 2005-01-01
 • Pris: 199
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 126
 • Fysiska dimensioner: 266 x 205 x 15 mm
 • SAB: Kt,Qz Karlskrona örlogsvarv,Prca
 • ISBN: 9789178446728

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona?

Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona är skriven av författaren Urve Lepasoon

När gavs Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2005-01-01.

Var kan jag köpa Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona?

Vi rekommenderar att du köper Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

I trehundra år har man byggt skepp i Karlskrona. Med tiden kom statens örlogsvarv att bli en miljö så utan motstycke att den idag är klassad som världsarv.Denna bok tecknar bilden av en industriell miljö, dess etablering och utveckling sedan alltsedan 1600-talet. Mycket är skrivet om skepp och skeppsbyggnad. Här ligger tonvikten på varvet självt, på dess anläggningar samt på varvet som arbetsplats och motor i stadens och statens utveckling.Här belyses även de europeiska örlogsvarvens historia och det växelspel, som rådde dem emellan. I denna process kom varvet i Karlskrona att inta en särställning.Urve Lepasoon, född 1937 i Estland, är fil. kand. i konsthistoria, etnologi och arkeologi i Lund. Konsthögskolans arkitekturhistoria 1984. Hon har arbetat med kulturmiljö på flera länsmuseer. 19882002 expert på Boverket i byggnadsvård, stilhistoria och lagstiftning i hithörande ämnen. Hon har publicerat uppsatser och artiklar i dessa ämnen samt skriften Rikt illustrerad i färg och svart-vitt. Byggnaders särdrag.

Utgivande förlag: Gidlunds förlag