Mot fyren – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Virginia Woolf

Jämför och hitta det billigaste priset på Mot fyren innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Mot fyren är skriven av Virginia Woolf och gavs ut 2019-01-11.

Mot fyren som bok, ljudbok eller e-bok.
Mot fyren

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 209

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Mot fyren

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Mot fyren. Boken är skriven av författaren Virginia Woolf. H:ström Text &amp är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Mot fyren var 2019-01-11.

Originalspråket som Virginia Woolf skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Skönlitteratur i översättning vilket ger den Hce som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Mot fyren i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 275 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 201 x 143 x 24 mm och den väger så mycket som 354 g. Mot fyren ISBN är . Mot fyren är en del av serien: Litterära klassiker.


Läs Mot fyren som bok

För dig som vill köpa och läsa Mot fyren som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 209 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Mot fyren som ljudbok

Vill du lyssna på Mot fyren som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Mot fyren som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Mot fyren som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Mot fyren som pocket

Mot fyren finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Mot fyren med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Mot fyren med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Mot fyren
 • Författare: Virginia Woolf
 • Genre: Skönlitteratur i översättning
 • Förlag: H:ström Text &amp
 • Utgivningsdatum: 2019-01-11
 • Pris: 209
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 275
 • Fysiska dimensioner: 201 x 143 x 24 mm
 • SAB: Hce
 • ISBN:

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Mot fyren?

Mot fyren är skriven av författaren Virginia Woolf

När gavs Mot fyren ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2019-01-11.

Var kan jag köpa Mot fyren?

Vi rekommenderar att du köper Mot fyren hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Mot fyren är en av Virginia Woolfs mest lästa och älskade böcker och betraktas idag som en modernistisk klassiker. Här presenteras den i efterlängtad nyöversättning av Margareta Backgård, och med ett efterord av Annelie Bränström-Öhman, professor i litteraturvetenskap och genusvetenskap.Familjen Ramsay med gäster tillbringar sommaren på Isle of Skye på Skottlands västkust. Yngste sonen James drömmer om att få följa med till en fyr som hägrar i fjärran, men utflykten blir inte av. I Virginia Woolfs “Nu har den kommit i ny svensk översättning av Margareta Backgård. Först är jag misstänksam. Denna roman har blivit en del av mitt eget liv, Woolfs metaforer är så klassiska och hennes språk ibland lika klurigt som Prousts. Men Backgårds översättning är klar som vatten. Åter slås jag av nerven i Virginia Woolfs text, som aldrig bjuder på något som liknar en berättelse men ändå, snart hundra år efter att den skrivits, raserar gränserna mellan yta och djup.” – Ingela Lind, DN”Denna välkomna nyöversättning av Margareta Backgård, den andra någonsin på svenska (den första gjordes 1953), fångar lyhört både rytm och ton hos originaltexten. I ett välskrivet efterord ges ett kortfattat porträtt av författaren samt en närmare inblick i romanen och dess betydelse för både dåtida och nutida läsare.” – Marianne Berglund, BTJ”Virginia Woolfs språk är berömt för sin skönhet. Långa partier har poesins suggestiva kraft. Hennes syntax är ofta komplicerad och ordförrådet stort. Det säger sig självt att det är svårt att översätta. Samtidigt är hennes romaner till exempel på grund av de sömlösa övergångarna mellan olika tidsplan svåra att läsa i original om man inte har mycket goda språkkunskaper. Den nya svenska tolkningen av Margareta Backgård löper smidigt och gör den sällsamma, ofta drömska stämningen i Mot fyren god rättvisa.” – Hufvudstadsbladet Mot fyren bildar vardagliga intryck och t riviala händelser den enkla handlingens yttre ram men i nom den byggs en hel värld av tankar, minnen och rela tioner. Perspektivet skiftar och personernas tanke flöden bryts mot var andra, spänningar och motsättningar blottläggs. Med känslighet, värme och lätt ironi skildrar Woolf mäns och kvin nors relationer under tidigt nittonhundratal, före och ef ter det världskrig som skakar om tillvaron. Könsroller och för äldraskap, såväl som skapandets villkor och varats förtäta de ögonblick ryms i ett fängslande poetiskt drama.

Utgivande förlag: H:ström Text &amp