Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Arne Melberg

Jämför och hitta det billigaste priset på Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning är skriven av Arne Melberg och gavs ut 1999-01-01.

Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning som bok, ljudbok eller e-bok.
Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 153

Bok / Ebok

Ljudbok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning. Boken är skriven av författaren Arne Melberg. Brutus Östlings bokf Symposion är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning var 1999-01-01.

Originalspråket som Arne Melberg skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Litteraturvetenskap vilket ger den G,Evk som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 222 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 215 x 140 x 20 mm och den väger så mycket som . Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning ISBN är 9789171394569. Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning är en fristående bok .


Läs Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning som bok

För dig som vill köpa och läsa Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 153 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning som ljudbok

Vill du lyssna på Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning som pocket

Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning
 • Författare: Arne Melberg
 • Genre: Litteraturvetenskap
 • Förlag: Brutus Östlings bokf Symposion
 • Utgivningsdatum: 1999-01-01
 • Pris: 153
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 222
 • Fysiska dimensioner: 215 x 140 x 20 mm
 • SAB: G,Evk
 • ISBN: 9789171394569

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning?

Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning är skriven av författaren Arne Melberg

När gavs Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 1999-01-01.

Var kan jag köpa Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning?

Vi rekommenderar att du köper Läsa långsamt : essäer om litteratur och läsning hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

I tolv essäer behandlar Arne Melberg författare och filosofer som Montaigne, Kierkegaard, Stagnelius, Mörike, Strindberg, Proust, Rilke, Sjöberg, Ekelöf, Lindegren, Benjamin, Derrida. Det gemensamma temat heter läsning: läsningens nödvändighet, dess tillkortakommanden och dess otillräcklighet.Genom litteraturen blir vi införda i den långsamma läsningens fenomenologi, en läsning som inleds i lyssnande passivitet och avslutas i en aktivitet, som betyder läsningens slut. Augustinus berättar i sina Bekännelser att han omvändes av en röst som uppmanade honom: “Tag och läs!” Just en sådan röst riktar sig till var och en som ställer sig öppen för tilltal, händelse och förändring. Med hjälp av sina författare drar Arne Melberg en enkel slutsats: man läser för att man uppmanats att läsa och man slutar läsa för att man lyssnat till läsningens uppmaning.”Snabbläsningen kan också liknas vid kedjerökning: den blir en manisk vana där själva poängen är att varje konsumerad enhet skall vara ny men samtidigt den andra fullständigt lik. Att läsa långsamt är i gengäld att läsa tolkande, kritiskt, eftersom långsamläsningen förutsätter omläsning – ja, är omläsning – och därför per definition är en reflexiv läsning … Att skumma, sluka, kedjeläsa är att inte läsa alls, åtminstone inte som litteraturen vill bli läst. Litteraturen vill bli läst för sin egen skull. Litteraturen är asocial och diktatorisk; den kräver läsarens underkastelse.”

Utgivande förlag: Brutus Östlings bokf Symposion