Eileen – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Ottessa Moshfegh

Jämför och hitta det billigaste priset på Eileen innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Eileen är skriven av Ottessa Moshfegh och gavs ut 2019-04-15.

Eileen som bok, ljudbok eller e-bok.
Eileen

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 59

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Eileen

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Eileen. Boken är skriven av författaren Ottessa Moshfegh. Modernista är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Eileen var 2019-04-15.

Originalspråket som Ottessa Moshfegh skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Skönlitteratur i översättning vilket ger den Hce som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Pocket.

Om du vill läsa Eileen i traditionell inbundet format så består den av 238 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 178 x 110 x 15 mm och den väger så mycket som 131 g. Eileen ISBN är 9789177819424. Eileen är en fristående bok .


Läs Eileen som bok

För dig som vill köpa och läsa Eileen som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos antingen Bokus eller Adlibris. Rekommenderat pris är 59 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Eileen som ljudbok

Vill du lyssna på Eileen som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Eileen som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus och Adlibris kan du enkelt och smidigt köpa Eileen som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Fri frakt

Vill du köpa Eileen med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Eileen med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Eileen
 • Författare: Ottessa Moshfegh
 • Genre: Skönlitteratur i översättning
 • Förlag: Modernista
 • Utgivningsdatum: 2019-04-15
 • Pris: 59
 • Format: Pocket
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 238
 • Fysiska dimensioner: 178 x 110 x 15 mm
 • SAB: Hce
 • ISBN: 9789177819424
Vem har skrivit Eileen?

Eileen är skriven av författaren Ottessa Moshfegh.

När gavs Eileen ut?

Boken gavs ut 2019-04-15.

Var kan jag köpa Eileen

Vi rekommenderar att du köper Eileen hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Nominerad till 2016 års Man Booker Prize! Det är inte mycket med julen som gör Eileen Dunlop särskilt glad. Hon är en försynt men djupt bekymrad ung kvinna fångad mellan rollen som sin alkoholiserade pappas vårdare och ett dagjobb som sekreterare på Moorehead, ett ungdomsfängelse för pojkar, fullt av sina egna vardagliga fasor. Eileen håller på att förtäras av bitterhet och självförakt, och kompenserar sina dystra dagar med perversa fantasier och drömmar om att fly till storstaden. Samtidigt fyller hon sina nätter och helger med snattande och med att förfölja en fängelsevakt vid namn Randy. När den smarta, snygga och gladlynta Rebecca Saint John dyker upp som Mooreheads nya kurator blir Eileen hänförd och lyckas inte motstå det som till en början framstår som en mirakulös, knoppande vänskap. I en Hitchcockartad vändning drar hennes tillgivenhet för Rebecca slutligen in henne i ett brott som går bortom hennes vildaste föreställningar.OTTESSA MOSHFEGH är en amerikansk författare från New England, vars noveller har publicerats i The Paris Review och The New Yorker och för vilka hon fått flera priser.»Underbart oroande debutroman. Upplösningen är lika chockerande som spännande.« | San Francisco Chronicle »Ottessa Moshfegh har en förbluffande skarp inblick i psykets mörkaste gränder.« | Wall Street Journal »Som om Jim Thompson hade gift sig med Patricia Highsmith.« | John Banville »Originell, modig, mästerlig.« | The Guardian Eileen är hennes första roman, som hyllats unisont i den engelskspråkiga pressen. Boken har vunnit en PEN/Hemingway Award i kategorin »Bästa debutroman« och nominerats till både Man Booker Prize och National Book Critics Circle Award.»Lekfull, chockerande, klok, morbid, fyndig, brännande, skarp.« | The New York Times Book Review »En häpnadsväckande roman, raktigenom mörk och överraskande, stundtals ful och ibland hysteriskt rolig. Dess berättare är en av de underligaste, mest störda, mest patetiska och ändå, på hennes eget oefterhärmeliga sätt, charmiga misfits jag stött på i litteraturen. Tro mig, du har aldrig läst något som är ens i närheten av Eileen.« | Washington Post »Moshfegh visar på två motstridiga rörelser: livets fula tristess och de drastiska försöken att undkomma den. Och den gnistrande litteratur som kan uppstå där emellan. Som få andra lyckas Ottessa Moshfegh skildra livet som en trång och smutsig bur, och samtidigt få mig att frusta av skratt.« | Johanna Frid, DN Kultur.  

Utgivande förlag: Modernista