Doktor Faustus – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Thomas Mann

Jämför och hitta det billigaste priset på Doktor Faustus innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Doktor Faustus är skriven av Thomas Mann och gavs ut 2015-05-12.

Doktor Faustus som bok, ljudbok eller e-bok.
Doktor Faustus

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 236

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Doktor Faustus

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Doktor Faustus. Boken är skriven av författaren Thomas Mann. Albert Bonniers Förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Doktor Faustus var 2015-05-12.

Originalspråket som Thomas Mann skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Klassisk skönlitteratur vilket ger den Hce som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Flexband).

Om du vill läsa Doktor Faustus i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 669 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 160 x 35 mm och den väger så mycket som 970 g. Doktor Faustus ISBN är 9789100130961. Doktor Faustus är en fristående bok .


Läs Doktor Faustus som bok

För dig som vill köpa och läsa Doktor Faustus som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 236 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Doktor Faustus som ljudbok

Vill du lyssna på Doktor Faustus som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Doktor Faustus som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Doktor Faustus som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Doktor Faustus som pocket

Doktor Faustus finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Doktor Faustus med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Doktor Faustus med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Doktor Faustus
 • Författare: Thomas Mann
 • Genre: Klassisk skönlitteratur
 • Förlag: Albert Bonniers Förlag
 • Utgivningsdatum: 2015-05-12
 • Pris: 236
 • Format: Häftad (Flexband)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 669
 • Fysiska dimensioner: 220 x 160 x 35 mm
 • SAB: Hce
 • ISBN: 9789100130961

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Doktor Faustus?

Doktor Faustus är skriven av författaren Thomas Mann

När gavs Doktor Faustus ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2015-05-12.

Var kan jag köpa Doktor Faustus?

Vi rekommenderar att du köper Doktor Faustus hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Doktor Faustus, Thomas Manns roman om den framstående tonsättaren Adrian Leverkühn som ingår ett avtal med djävulen för att få förbli konstnärligt nyskapande under en lång följd av år, kommer nu i ny översättning. Det är en av 1900-talets epokgörande romaner. Den kom ut på tyska 1947, och ett av romanens motiv är parallellen med Nazityskland. Leverkühns pakt med sin inre djävul jämförs med Tysklands band med det onda – med Hitler, nationalsocialismen och hela det tänkande som lett dit. Samtidigt är denna mångbottnade bok en samhällsskildring, en konstnärsroman, en självironisk parodi och en essä om konstnärliga uttryck. Thomas Mann hade redan i tidigare romaner använt sig av musiken som ett medel i karaktärsteckningen och han inspirerades av musikens sätt att använda återkommande ledmotiv. Romanens berättare är en ungdomsvän till Leverkühn, den djupt humanistiske Serenus Zeitblom, som efter tonsättarens död berättar om hans framgång och det fruktansvärda priset för den: Adrian Leverkühn måste avstå från all kärlek. De människor han trots allt kommer nära och känner varma känslor för – en violonist och en systerson – förlorar han på de mest smärtsamma vis och när avtalet med djävulen löpt ut drabbas han själv av ett slaganfall som släcker hela hans ande och skaparkraft. Doktor Faustus är det tredje av Thomas Manns mästerverk som kommer i ny svensk översättning av Ulrika Wallenström. Hennes översättningar av Buddenbrooks (2005) och Bergtagen (2011) har fått stor uppmärksamhet och belönats med ett flertal prestigefulla utmärkelser.

Utgivande förlag: Albert Bonniers Förlag