Den femte årstiden – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av N K Jemisin

Jämför och hitta det billigaste priset på Den femte årstiden innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Den femte årstiden är skriven av N K Jemisin och gavs ut 2019-11-05.

Den femte årstiden som bok, ljudbok eller e-bok.
Den femte årstiden

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 229

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Den femte årstiden

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Den femte årstiden. Boken är skriven av författaren N K Jemisin. Norstedts är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Den femte årstiden var 2019-11-05.

Originalspråket som N K Jemisin skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Skönlitteratur i översättning vilket ger den Hce som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad (Danskt band).

Om du vill läsa Den femte årstiden i traditionell inbundet format så består den av 473 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 210 x 136 x 32 mm och den väger så mycket som 576 g. Den femte årstiden ISBN är . Den femte årstiden är en del av serien: Den söndrade jorden (del 1).


Läs Den femte årstiden som bok

För dig som vill köpa och läsa Den femte årstiden som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos antingen Bokus eller Adlibris. Rekommenderat pris är 229 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Den femte årstiden som ljudbok

Vill du lyssna på Den femte årstiden som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Den femte årstiden som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus och Adlibris kan du enkelt och smidigt köpa Den femte årstiden som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Fri frakt

Vill du köpa Den femte årstiden med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Den femte årstiden med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Den femte årstiden
 • Författare: N K Jemisin
 • Genre: Skönlitteratur i översättning
 • Förlag: Norstedts
 • Utgivningsdatum: 2019-11-05
 • Pris: 229
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 473
 • Fysiska dimensioner: 210 x 136 x 32 mm
 • SAB: Hce
 • ISBN:
Vem har skrivit Den femte årstiden?

Den femte årstiden är skriven av författaren N K Jemisin.

När gavs Den femte årstiden ut?

Boken gavs ut 2019-11-05.

Var kan jag köpa Den femte årstiden

Vi rekommenderar att du köper Den femte årstiden hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Den söndrade jordens enda kontinent kallas Stillheten. Men jorden är allt annat än stilla: skalv och jordbävningar kommer och går ständigt. Ibland går jorden in i en Femte Årstid, som kan sträcka sig över flera år. Då antar dessa vulkaniska, seismiska, atmosfäriska, geomagnetiska omvälvningar apokalyptiska proportioner. Under historien har civilisationen på Stillheten kommit att organiseras i ett kast- och rassystem. Utanför det står orogenerna, utstötta ur och förslavade av samhället, men samtidigt nödvändiga för att skydda mänskligheten, eftersom endast de kan påverka och motverka de seismiska krafter som hotar dess överlevnad. Nu råder Femte Årstiden återigen – kommer världen att gå under eller kan någon rädda den?Den femte årstiden är första delen i trilogin “Den söndrade jorden”. Alla tre delarna har prisats med en Hugo Award för bästa roman.Essun har lyckats hålla hemligt för sin man Jija och sin omgivning att hon är orogen. En dag finner hon sin treårige son Uche död – ihjälslagen för att han visat tecken på orogeni. Och den som dräpt pojken är Jija.Han har nu flytt tillsammans med deras dotter Nassun, som även hon har ärvt förmågorna. Essun måste hitta sin dotter innan något ont händer henne. Men var ska hon söka?I Den femte årstiden berättas också om den unga Damaya, som tas till Navet där hon utbildas för att tjäna mänskligheten, och den äldre Syenit som med mannen Alabaster ska hjälpa en förödd stad men också avla orogeniska barn. Vilket öde kommer att drabba dem?

Utgivande förlag: Norstedts