Årets och livets högtider på Grönsöö – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Håkan Liby

Jämför och hitta det billigaste priset på Årets och livets högtider på Grönsöö innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Årets och livets högtider på Grönsöö är skriven av Håkan Liby och gavs ut 2017-05-22.

Årets och livets högtider på Grönsöö som bok, ljudbok eller e-bok.
Årets och livets högtider på Grönsöö

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 99

Bok / Ebok

Ljudbok

Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.


Information om Årets och livets högtider på Grönsöö

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Årets och livets högtider på Grönsöö. Boken är skriven av författaren Håkan Liby. Grönsöö Kulturhistoriska Stiftelse är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Årets och livets högtider på Grönsöö var 2017-05-22.

Originalspråket som Håkan Liby skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Socialhistoria & kulturhistoria vilket ger den Ncabz Grönsöö som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Inbunden.

Om du vill läsa Årets och livets högtider på Grönsöö i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 91215 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 202 x 215 x 10 mm och den väger så mycket som . Årets och livets högtider på Grönsöö ISBN är 9789197811866. Årets och livets högtider på Grönsöö är en del av serien: Grönsöö kulturhistoriska skriftserie (del 15).


Läs Årets och livets högtider på Grönsöö som bok

För dig som vill köpa och läsa Årets och livets högtider på Grönsöö som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 99 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Årets och livets högtider på Grönsöö som ljudbok

Vill du lyssna på Årets och livets högtider på Grönsöö som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten. 

Läs Årets och livets högtider på Grönsöö som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Årets och livets högtider på Grönsöö som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Årets och livets högtider på Grönsöö som pocket

Årets och livets högtider på Grönsöö finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Årets och livets högtider på Grönsöö med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Årets och livets högtider på Grönsöö med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Årets och livets högtider på Grönsöö
 • Författare: Håkan Liby
 • Genre: Socialhistoria & kulturhistoria
 • Förlag: Grönsöö Kulturhistoriska Stiftelse
 • Utgivningsdatum: 2017-05-22
 • Pris: 99
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 91215
 • Fysiska dimensioner: 202 x 215 x 10 mm
 • SAB: Ncabz Grönsöö
 • ISBN: 9789197811866

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Årets och livets högtider på Grönsöö?

Årets och livets högtider på Grönsöö är skriven av författaren Håkan Liby

När gavs Årets och livets högtider på Grönsöö ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2017-05-22.

Var kan jag köpa Årets och livets högtider på Grönsöö?

Vi rekommenderar att du köper Årets och livets högtider på Grönsöö hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat. Ingen ljudbokstjänst har exakt alla böcker i sitt sortiment så kontrollera att just de böcker du vill lyssna på finns hos den du väljer.


Förlagets text om boken:  

Firandet av högtider knutna till årscykeln och livsloppet, har idag liksom under förfluten tid, mycket stor betydelse i vår kultur, såväl för det sociala livet som för den enskilda individen. Högtidsfirandet är först och främst avbrott i vardagslivets mödor och erbjuder tillfällen för fest, umgänge och glädje. Att fira en högtid kan i vissa fall vara en manifestation av ett viktigt steg i livet för en enskild person, en familj eller en släkt. Det är också påfallande att firandet av högtider lever kvar som starka minnen, av både materiell och immateriell karaktär, blir till berättelser som upprepas, skapar samhörighet och referens-ramar och vårdas ömt.Jul, påsk och midsommar är exempel på årshögtider som är behäftade med starka traditioner, ritualer, seder och bruk. Årets högtider följer kalendern och firandet upprepas således cykliskt, vilket är den bidragande orsaken till tradi-tionernas kontinuitet och stabilitet. Därmed inte sagt att årshögtiderna följer statiska mönster – nej, seder och bruk förändras ständigt och anpassar sig till tiden, samhället och omständigheterna. Det är just därför de överlever genom sekler.”Livets högtider” är den gängse beteckningen för de högtider som är knutna till människans livslopp från vaggan till graven, det vill säga dop, konfirmation, bröllop, och begravning. Till livets högtider räknas också födelsedagar, i synnerhet jämna sådana, och årsdagar av bröllopsdagen, i första hand silverbröllp, 25 år, och guldbröllop, 50 år.Årets och livets högtider har präglats av den sociala miljö i vilken de firats. Folklivsforskarna under 1900-talet har i stor utsträckning ägnat sig åt att utforska festsedernas utformning i bondemiljö, mera sällan i borgerlig eller högreståndsmiljö. Förklaringen torde vara att man förväntade sig finna ålderdomligare och mer “genuina” seder och bruk i den folkliga kulturen.Det är därför särskilt intressant att i denna bok beskriva högtidsfirandet på Grönsöö, en välbevarad herrgårdsmiljö i Kungs-Husby socken i södra Uppland vid Mälarens strand.

Utgivande förlag: Grönsöö Kulturhistoriska Stiftelse