Allra käraste lille Onkel – Köp som bok, ljudbok och e-bok

av Ingemar Borelius

Jämför och hitta det billigaste priset på Allra käraste lille Onkel innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Allra käraste lille Onkel är skriven av Ingemar Borelius och gavs ut 2017-01-09.

Allra käraste lille Onkel som bok, ljudbok eller e-bok.
Allra käraste lille Onkel

Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Rek. pris: 188

Bok / Ebok

Ljudbok


Information om Allra käraste lille Onkel

Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Allra käraste lille Onkel. Boken är skriven av författaren Ingemar Borelius. Gidlunds förlag är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Allra käraste lille Onkel var 2017-01-09.

Originalspråket som Ingemar Borelius skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är Biografier vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.

Om du vill läsa Allra käraste lille Onkel i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 448 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 220 x 170 x 30 mm och den väger så mycket som 740 g. Allra käraste lille Onkel ISBN är 9789178449767. Allra käraste lille Onkel är en fristående bok .


Läs Allra käraste lille Onkel som bok

För dig som vill köpa och läsa Allra käraste lille Onkel som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 188 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.

Lyssna på Allra käraste lille Onkel som ljudbok

Vill du lyssna på Allra käraste lille Onkel som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! 

Läs Allra käraste lille Onkel som e-bok

Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Allra käraste lille Onkel som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.

Läs Allra käraste lille Onkel som pocket

Allra käraste lille Onkel finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.

Fri frakt

Vill du köpa Allra käraste lille Onkel med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Allra käraste lille Onkel med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.

Fakta om boken

 • Boktitel: Allra käraste lille Onkel
 • Författare: Ingemar Borelius
 • Genre: Biografier
 • Förlag: Gidlunds förlag
 • Utgivningsdatum: 2017-01-09
 • Pris: 188
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 448
 • Fysiska dimensioner: 220 x 170 x 30 mm
 • SAB:
 • ISBN: 9789178449767

Vanliga frågor om boken

Vem har skrivit Allra käraste lille Onkel?

Allra käraste lille Onkel är skriven av författaren Ingemar Borelius

När gavs Allra käraste lille Onkel ut?

Boken i den här utgåvan gavs ut 2017-01-09.

Var kan jag köpa Allra käraste lille Onkel?

Vi rekommenderar att du köper Allra käraste lille Onkel hos Bokus. Vill du lyssna på boken som ljudbok kan du göra det hos Nextory eller Bookbeat.


Förlagets text om boken:  

Boken berättar om Gertrud Borelius och Gustaf Erik Hyltén-Cavallius och om de familjer som omgav dem. Den berättar om personer som utmanade vedertagna normer för att förändra samhället och den ger också en målande bild av tiden de levde i och hur deras värld speglades mot skeendet ute i Europa.Gertrud Borelius föddes i Berlin 1856, som utomäktenskaplig dotter till den svenske marinofficeren Gustaf Erik Hyltén-Cavallius och en ung tysk kvinna. Gustaf, som var stabschef och chefsarkitekt för den nyetablerade preussiska marinen, drabbades hårt av intriger inom den militära ledningen. Han tvingades lämna Berlin och flyttade ensam till Sverige. När mamman träffade en ny man några år senare lämnades Gertrud över till pappan, men dåtidens hedersnormer gjorde att han aldrig kunde erkänna faderskapet. Den lilla flickan levde i pappans närhet under några år men släpptes inte in i hans nya familj. Hon fick i stället flytta runt mellan olika fosterfamiljer och träffade bara pappan vid ett par tillfällen i all hemlighet. Tvärt emot vanligheten tog dock pappan ett aktivt ansvar för Gertrud och de många brev som finns kvar beskriver en livslång relation som innehåller mycket kärlek och omtanke. Trots dåliga förutsättningar utvecklades hon till en stark och självständig kvinna. Hon gifte sig till slut med prästen Carl Aron Borelius och blev mamma till en stor och färgstark barnaskara.Långt innan dagens sociala medier kunde möjliggöra ett slags närhet på distans, vårdade dåtidens skrivkunniga sina familjerelationer via brev. Den stora brevsamling som utgjort underlag till boken berättar om händelserika liv som utspelades i skenet av några av de mest dramatiska händelserna i Europas moderna historia. Breven beskriver också hur den ensamma flickan som vuxen återförenades med både pappans och mammans familjer och etablerade kärleksfulla relationer som vårdats i flera släktled fram till våra dagar.

Utgivande förlag: Gidlunds förlag