Dior coffee table böcker

En Dior-bok kan snabbt och enkelt öka känslan av lyx och stil i ett vardagsrum. Här har vi sammanställt en komplett lista över de populäraste och snyggaste Dior coffee table böckerna.


Lista – populäraste Dior coffee table book

Här listar vi de mest populära Dior coffee table böckerna 2021. Klicka på respektive bokomslag eller knappen brevid för att se pris och köpa boken.

1. Dior Couture – Demarchelier & Sischy

Dior är ett av de mest vördade namnen inom mode, arketypen för det parisiska couture-huset. Dior är känd för att lansera “New Look”, Christian Dior: s första kollektion som markerade en havsförändring i kvinnors klänning efter andra världskriget, och är idag känd för sin utsökta couture-serie med dramatiska klänningar. Över hundra otroliga klänningar från hela eran av Christian Dior haute couture, inklusive klänningar designade av Dior själv. Alla bilder togs av Patrick Demarchelier, känd för sina utsökta modeporträtt som pryder sidorna i Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, Glamour och många andra tidningar.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 250 Utgivningsdatum: 2011-11-10

2. Dior Catwalk – Alexander Fury


Den här boken samlar för första gången alla Dior haute couture-kollektioner, inklusive färdiga kollektioner efter ankomsten av John Galliano (när färdiga presentationer fick en ny betydelse) och de två första samlingarna designad av creative director Maria Grazia Chiuri, utsedd 2016. Det erbjuder en unik möjlighet att kartlägga utvecklingen av ett av världens mest kända modemärken och upptäcka sällan sedda kollektioner. Denna slutgiltiga publikation öppnar med en kort historia av Diors hus innan man utforskar själva samlingarna som är organiserade kronologiskt. Varje ny era i Diors historia invigs av en kort översikt och biografi om den nya designern, medan enskilda samlingar introduceras av en kort text som avslöjar deras influenser och höjdpunkter och illustreras med noggrant kurerade catwalkbilder. En rik referensavsnitt, inklusive ett omfattande index, avslutar boken. Efter Chanel är Dior den andra volymen i en serie exklusiva, tygbundna böcker som erbjuder en komplett och oöverträffad översikt över samlingarna i världens bästa modehus genom original catwalkfotografering.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 632 Utgivningsdatum: 2017-06-22

3. Christian Dior – Florence Muller

Originalkatalog till Parisutställningen och nu en kärndel av blockbuster-retrospektivet på V&A. 2017 är 70-årsjubileet för House of Dior. 1947 presenterade Christian Dior sin första kollektion och förkunnade födelsen av en ny modesilhouette för kvinnor. Efter krigsårens åtstramning kom de cinchade midjan, fulla kjolar och mjuka axlar i New Look för att förkroppsliga en återupplivning av parisisk lyx. Paris återfick sin plats som modehuvudstad och namnet Dior blev en synonym för haute couture. För den här boken skapade sjuttio av de mest minnesvärda utseendena Christian Dior och hans efterträdare – Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons och Maria Grazia Chiuri – har blivit speciellt utvalda och fotograferade i fascinerande detaljer. Dessa underbara mönster presenteras också i skisser, landningsbanor och modeskott av världens största modefotografer, inklusive Irving Penn, Richard Avedon, Cecil Beaton, William Klein, Helmut Newton, Patrick Demarchelier, Paolo Roversi, Peter Lindbergh, Mario Testino och Nick Riddare. Återkommande teman från Diors historia diskuteras ingående: begreppet linje och arkitektur på mode; påverkan av historia och konst (slottet i Versailles, empirestilen, impressionismen, Belle Epoque, Ballets Russes, Picasso, Dali, Pollock); användningen av färg; påverkan av trädgårdar och landskap som inspirationskällor; och naturligtvis varumärkets muser och kända kunder: hertiginnan av Windsor, Marlene Dietrich, prinsessan Grace of Monaco, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Isabelle Adjani, prinsessan Diana, Marion Cotillard, Charlize Theron, Natalie Portman, Jennifer Lawrence och mer .

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 368 Utgivningsdatum: 2017-07-27

4. Dior by Christian Dior

För att fira sjuttioårsdagen av grundandet av Dior-huset kommer den första volymen i en serie som ägnas åt varje designer av couture-huset. Dior av Christian Dior är det ultimata kompendiet för de mest ikoniska designen som Christian Dior har skapat. Med en mängd fantastiska fotografier av Laziz Hamani och kärleksfull detaljerad text av Muse e Galliera-regissören Olivier Saillard, omfattar denna monumentala volym ett samlat urval av Christian Diors viktigaste haute couture-skapelser.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 504 Utgivningsdatum: 2016-12-09

5. Little Book of Dior – Karen Homer

Little Book of Dior är den fackstora och vackert illustrerade historien om 70 år av överdådigt mode. Christian Diors spektakulära uppgång till de övre delarna av den parisiska modevärlden är en av de mest övertygande berättelserna om 1900-talets mode. Diors debutkollektion 1947 uppfann Silhouetten New Look och revolutionerade sättet som kvinnor klädde, handlade och såg sig själva. Berättar om Christian Diors tidiga liv, varumärkets start, triumferna i couturekollektionerna på catwalken och den röda mattan och modehusets utveckling under Christian Diors efterträdare för kreativ ledning – Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Bill Gaytten, Raf Simons och Maria Grazia Chiuri – Little Book of Dior är en snygg present till alla som älskar mode.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 160 Utgivningsdatum: 2020-03-05

6. Dior by Mats Gustafsson – Mats Gustafsson


Medan illustrationen var ett viktigt inslag i att främja mode under första hälften av 1900-talet, har fotografering varit det valda mediet sedan 1970-talet. Så när Dior närmade sig den svenska illustratören Mats Gustafson 2012 för att skildra sina samlingar, var det en återgång till elegansen i modets tidigaste uttryckssätt. Dior av Mats Gustafson presenterar detta inspirerade samarbete för första gången. Infuserad med en sofistikerad charm, Gustafsons livfulla akvareller och collage fångar noggrant Diors glamorösa värld, inklusive dess mästerverk i haute couture, senaste samtida färdiga färdiga skapelser och berömda tillbehör samtidigt som det ekar samma känsla av chic som huset har odlat för sjuttio år. Ett måste för både blivande illustratörer, konstnärer och modefans, denna magnifika bok är framför allt en illustrerad hyllning till Diors varaktiga lockelse.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 224 Utgivningsdatum: 2017-01-27

7. Dior: New Couture – Patrick Demarchelier


Från det ögonblick som Christian Dior presenterade sin berömda New Look-kollektion i Paris den 12 februari 1947, förändrades kvinnans mode för alltid. Dior är fortfarande ett av de mest vördade namnen i mode och är idag känt för sina unika couture-klänningar. Denna underbara volym fortsätter hyllningen av den berömda fotografen Patrick Demarchelier till ett av de viktigaste och mest inflytelserika modehusen i världen. I nära samarbete med House of Dior visar Demarchelier de extraordinära klänningar som gjordes i Dior-atelierna från 1947 till idag. Längs sidoklänningar designade av Dior själv, skapelser av designarna som efterträdde honom visar kontinuiteten i husets rika arv upp till den absoluta moderniteten i Raf Simons design. Denna bok är ett måste för varje modebibliotek och odödliggör arketypen av haute-couture-glamour.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 240 Utgivningsdatum: 2014-11-18

8. Christian Dior, The Spirit of Perfumes – Carole Biancalana


År 1947 var avgörande för Christian Dior. Det var då som modedesignern samtidigt grundade sin maison och sin parfymfabrik i Paris. Framgången med Christian Diors första essens, Miss Dior, var så enastående att den lämnade sitt permanenta spår i historien. Tio år från grundandet av hans parfymfabrik, den 24 oktober 1957, gav Christian Diors alltför tidiga död en ny dimension till ett decennium som kännetecknas av ett ovanligt öde. Text på engelska och franska.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 200 Utgivningsdatum: 2018-10-10

9. Dior – The New Loof Revolution – Laurence Benaim

Den första boken som fokuserade på Diors ikoniska design känd som New Look, som revolutionerade modeindustrin. Ett måste för följare och studenter av mode.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 152 Utgivningsdatum: 2015-09-01

10. John Galliano for Dior – Robert Fairer

Som vittnade av den monumentala framgången med den nyligen Dior-retrospektiv som curerats av Musee des Arts Decoratifs i Paris, ‘Christian Dior: Designer of Dreams’, som lockade över 700 000 besökare under sin förlängda körning, har John Gallianos skapelser för huset Dior gått in modehistoria och är allmänt erkända som några av de mest hisnande och fantasifulla samlingar som någonsin skapats. John Galliano för Dior är den första boken helt dedikerad till att visa upp dessa oförglömliga mönster, som har blivit samlarobjekt och utgör ett viktigt kapitel i historien om Dior-huset – ” det största huset i världen ”, som Galliano uttalade när han placerades först vid rodret. ‘Jag ser mig själv som en väktare för [Christian Diors] anda, en drömvaktare’ ‘, tillade han. Boken utvecklas kronologiskt, återgår till de mest ikoniska skapelserna och avslöjar tidigare osedda ögonblick bakom kulisserna som fångar modeller, frisörer, stylister, make-up artister och John Galliano själv som de mest kreativa. Robert Fairers fantastiska och energifria fotografier förmedlar drama, glamour och vild fantasi som definierade Gallianos Dior-show. En inspirationskälla, de gör denna publikation till ett måste för både mode- och fotografiälskare.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 430 Utgivningsdatum: 2019-10-17