Chanel-böcker

Chanel böcker har blivit en otroligt stilsäker dekoration hos inredningskunniga. De snygga dekorationsböckerna höjer klassen i alla vardagsrum, både på soffbordet och i bokhyllan. Här har vi sammanställt en komplett lista för att du ska hitta just din Chanel bok.


Lista – populäraste Chanel coffee table book

Här listar vi de mest populära Chanel coffee table böckerna 2021.

1. Chanel Catwalk: The Complete Collection – Patrick Mauries & Adelia Sabatini

Den bästsäljande Chanel Catwalk var den första boken som samlade alla Chanel-samlingar som någonsin skapats av Karl Lagerfeld i en enda volym. Nu uppdaterad, innehåller den reviderade upplagan tjugoåtta nya samlingar. Denna slutgiltiga publikation innehåller en kortfattad historia om Karl Lagerfeld och Virginie Viards tid vid Chanel samt korta biografiska profiler för varje designer. Samlingarna (från Haute Couture och Ready-to-Wear till Cruise och Metier d’arts) är organiserade kronologiskt. Var och en introduceras av en kort text som avslöjar dess influenser och höjdpunkter och illustreras med noggrant kuraterade catwalkbilder, som visar hundratals spektakulära kläder, detaljer, accessoarer, skönhetsutseende och scenografier – och naturligtvis de bästa modemodellerna som bar dem på landningsbanan. Ett rikt referensavsnitt – inklusive ett omfattande index – avslutar boken.

2. Little Book of Chanel – Emma Baxter-Wright

Little Book of Chanel är den pocketstora och vackert illustrerade historien om den mest berömda modedesignern i historien. Den här underbara boken ger en fascinerande redogörelse för Chanels utveckling och innovation. Se och läs om Coco Chanels liv och som en av modevärldens mest inflytelserika couturiers. Från hennes tidiga millilleridagar, till hennes revolutionerande sport- och jerseymode för kvinnor. Till klassikerna som gjorde henne legendarisk, som Chanel koftjacka, ”den lilla svarta” och utsökta parfymer. Detaljerade fotografier och skisser av Chanels design, tillsammans med modefotografering och catwalk-bilder, hyllar ett av världens mest ansedda modehus och kvinnan bakom det. Little Book of Chanel är en fantastisk gåva till alla modeälskare.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 160 Utgivningsdatum: 2017-01-01

3. Chanel – Daniele Bott

Chanels kombination av tradition, originalitet och stil har alltid gjort det till det mest förföriska varumärket. Här öppnar House of Chanel sina privata arkiv och avslöjar en galax av lysande mönster som skapats av Coco Chanel från 1920-talet och framåt, och nu tolkas om för att bli motiv för helt nya kläder, accessoarer och skönhetsprodukter. Inspirerad av husets signaturdoft, den legendariska ‘Chanel No 5’, utforskar boken fem centrala teman – kläder, Camellia, smycken, doft & kosmetika samt ”den lilla svarta” – och följer trådarna från förr till nutid för att visa hur dessa nyckelartiklar har återupptäckts och uppfunnits på nytt av modedesigners som arbetar i sina lysande föregångares fotspår. Denna visuella resa förstärks av tidigare opublicerade arkivfotografier och originalteckningar av Karl Lagerfeld, samt härliga bilder från några av de största namnen inom modefotografering. Bländande kläder, komplicerade tillbehör, vackra modeller och tidlös design lämnar inget tvivel om varumärkets varaktiga berömmelse och förkroppsligar allt som har kommit att symbolisera Chanels magi.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 208 Utgivningsdatum: 2017-07-01

4. Chanel, The Vocabulary of Style – Jerome Gautier

Denna bok hedrar Coco Chanels inflytande genom att fira de nyckelelement som definierade och fortfarande definierar hennes stil genom inspirerade parningar av klassiska och samtida fotografier. I anslutning till modeplattor från Chanels egen tid med de senaste skapelserna av Karl Lagerfeld, som Cecil Beatons porträtt av Coco Chanel presenterad tillsammans med en av Cate Blanchett av Lagerfeld själv, blir resonansen mellan arkiv och samtida fotografier skarp, levande och berättande. Ordförrådet i Chanels stil – den lilla svarta klänningen, barockinspirationer och androgyn chic – avslöjas i elva kapitel som jämför originalformer på 1920-talet med hela spektrumet av deras senare uttryck genom varje mode-era. Chanels legendariska modehus fortsätter att fängsla en stor publik med en omättlig aptit för en av modets obestridda perenner.

Format: Inbunden Språk: Engelska Sidor: 304 Utgivningsdatum: 2011-10-01

5. Chanel, The Karl Lagerfeld Campaigns – Patrick Mauriers

När Karl Lagerfeld tog över rodret för modehuset år 1983 var hans mål att röra om och och uppdatera sin image – inte bara genom djärva samlingar utan också, från och med 1987, genom att att sköta husets kampanjer själv. Något som tidigare var helt otänkbart för en modedesigner. Utformad i samarbete med Karl Lagerfeld och House of Chanel, öppnar denna definitiva publikation med en uppsats av Patrick Mauries innan de utforskar själva kampanjerna, organiserade kronologiskt. Ett omsorgsfullt urval av bilder visar hundratals spektakulära kläder som bärs av de bästa modemodellerna – och personligheterna – från varje era, från Ines de la Fressange, Claudia Schiffer, Kate Moss och Cara Delevingne, till Kirsten Stewart och Lily Rose Depp, fångade i glamorösa platser, från Coco Chanels lägenhet i Paris till Franska Rivieran eller LA. Presenteras i ett avancerat, slipcased-paket, Chanel: The Karl Lagerfeld Campaigns erbjuder en oöverträffad översikt över Chanels hus sett genom Karl Lagerfelds ögon – och linser.

Format: Häftad Språk: Engelska Sidor: 560 Utgivningsdatum: 2018-09-25


Köp vit Chanel bok

Letar du efter en vit Chanel bok? Här har vi sammanställt en lista över de snyggaste och populäraste vita Chanel böckerna på nätet.

Chanel, The Karl Lagerfeld Campaigns – Patrick Mauriers

The Art of Success – Cassandra Gaisford

Eternal Chanel – Jean Leymarie


Köp svart Chanel bok

Kanske letar du efter en svart Chanel bok? Vi har här satt ihop en lista över de klart populäraste och stilrenaste svarta Chanel böckerna på nätet.

Chanel Catwalk: The Complete Collection – Patrick Mauries & Adelia Sabatini

Little Book of Chanel – Emma Baxter-Wright

Chanel – Daniele Bott


Där har ni dem, Bokrums stora sammanställning av Chanel-böcker! Saknar du någon bok eller vill du bara diskutera böcker? Tveka inte att kontakta oss på kontakt@bokrum.se .